«Η επένδυση στη Χαλκιδική θα γίνει» διεμήνυσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη. Τον Πρωθυπουργό περίμεναν έξω από το Μακεδονία Παλάς, όπου διεξήχθη το προσυνέδριο της ΝΔ, εκπρόσωποι εργαζομένων στα μεταλλεία και κατοίκων της Χαλκιδικής που είναι υπέρ της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές, προκειμένου να μιλήσουν μαζί του. Και εκείνος, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που στην επίσκεψή του στην Ιερισσό επιχείρησε να τους αποφύγει, μίλησε μαζί τους και άκουσε τα αιτήματά τους.

Οι μεταλλωρύχοι τού ζήτησαν να στηρίξει την επένδυση και να πάρει μέτρα, ώστε να σταματήσουν τα έκτροπα που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε κατηγορηματικά ότι η επένδυση θα προχωρήσει ενώ για τις όποιες διαδικασίες εκκρεμούν τους παρέπεμψε να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος ήταν δίπλα του στη διάρκεια της συζήτησης.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν τον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την περιοχή και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και εκείνος δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει σύντομα. Μάλιστα, ένας από αυτούς του φώναξε: «Είσαι παλικάρι».

Οι μεταλλωρύχοι είχαν σύντομη συνάντηση και με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, από τον οποίο ζήτησαν τα στελέχη της κυβέρνησης να ενημερώσουν τον κόσμο για τα οφέλη της επένδυσης. Σε πιο σκληρό ύφος ήταν το ψήφισμα που επέδωσαν το Σάββατο στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος περιόδευσε στη Χαλκιδική. «Αν η κυβέρνησή σας είναι σοβαρή, ας το αποδείξει με έργα. Αν και τώρα κάνετε πίσω ή ολιγωρήσετε, θα είστε και εσείς συνυπεύθυνοι και άξιοι της μοίρας σας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.