Για μετωπική σύγκρουση με τη «διαπλοκή» ετοιμάζεται η Κουμουνδούρου παρουσιάζοντας σήμερα το σχέδιό της για τη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας για το θέμα των συνιστωσών.

Ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» υπογράμμισε αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής των οργάνων του κόμματος ότι «όταν ξεκινάς μια νέα προσπάθεια δεν υπάρχουν κεκτημένα ή συνήθειες». Ενώ την ίδια στιγμή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της μειοψηφίας, ουσιαστικά επέκρινε τους χειρισμούς της ηγεσίας στα θέματα των συνιστωσών και της λίστας λέγοντας: «Το τελευταίο που είχαμε ανάγκη τούτες τις στιγμές είναι να ανοίξουμε στο Συνέδριο θέματα όπως οι λίστες και οι συνιστώσες ή άλλα παρεμφερή, τα οποία, καλώς ή κακώς, ελάχιστα αγγίζουν την κοινωνία».

Την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκρουστεί για το θέμα των ΜΜΕ επιβεβαιώνει και η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει από μηδενική βάση ανακατανομή των αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών. Μιλώντας στη ΝΕΤ υπογράμμισε ότι «το να είσαι καναλάρχης είναι το πιο κλειστό επάγγελμα σήμερα στην Ελλάδα».

«ΔΙΑΠΛΟΚΗ». Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως ο υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης Βασίλης Μουλόπουλος, τα ΜΜΕ «έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας που τα χρησιμοποιούν για να παράγουν όχι ενημέρωση αλλά επιχειρηματικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους». Μάλιστα, όπως είπε πρόσφατα ο ίδιος (real.gr), «αυτή η λειτουργία είναι που ονομάζουμε διαπλοκή και αυτό το σύστημα διαπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ θα το σπάσει».