Τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για πάγωμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου πέραν από τις άτυπες δηλώσεις του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, επανέλαβε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε παράλληλα ότι «η φιλοσοφία του σχεδίου νόμου έχει συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών» και ότι η σύνταξή του ακολούθησε σχετικές οδηγίες του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε: «Να δούμε αν υπάρχουν κάποιες διορθώσεις, αλλαγές, τροποποιήσεις, να τις συζητήσουμε. Ούτως ή άλλως, έτσι γίνεται με όλα τα νομοσχέδια. Εμείς λέμε όμως ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου έχει συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Επιπλέον, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κύριος Ρουπακιώτης και ο κύριος Καραγκούνης ήταν σε απόλυτη συνεργασία και μάλιστα λειτουργούσαν υπό τις εντολές του κυρίου Σαμαρά να τρέξουν το νομοσχέδιο. Μάλιστα, το αρχικό νομοσχέδιο, εμπνεύσεως του κυρίου Καραγκούνη, ήταν πολύ πιο αυστηρό σε σχέση με αυτό που δόθηκε πριν λίγες μέρες στα κόμματα και τώρα πήγε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Αρα, δεν έχω καταλάβει τι έχει αλλάξει στην πορεία και έχουμε αυτές τις παλινωδίες. Οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ήταν να τρέξει το νομοσχέδιο, ότι είναι δημοκρατική επιτακτική ανάγκη. Επιπλέον, θα συμβαδίζουμε και με τις κοινοτικές οδηγίες στα θέματα αυτά. Η φιλοσοφία του νόμου λέμε ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της χώρας και επίσης, θα συμβαδίσουμε επιτέλους με τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ επέμεινε ότι «πέρα από τις δύο ανακοινώσεις του κ. Μπαλτάκου, δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση ότι παγώνει το νομοσχέδιο». Και υπογράμμισε τη βεβαιότητά του ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει: «Εμείς ξέρουμε ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει. Άκουγα το πρωί τον γραμματέα της ΝΔ στην τηλεόραση που έλεγε ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί. Ακούω μια σειρά από στελέχη, τον κ. Δένδια που είναι πολύ σοβαρό στέλεχος της ΝΔ, ότι στηρίζει το νομοσχέδιο. Δεν έχω καταλάβει προς τι αυτή η κωλυσιεργία ή γιατί μέσω διαρροών. Ας βγει κάποιος επίσημα να πει ποια είναι η θέση της ΝΔ».