«Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι πολεμάμε και έτσι θα νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τησυνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, με σκοπό να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις επαφές του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν, ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για «πολύ καλά ταξίδια», σημειώνοντας πως «θα ακολουθήσουν κι άλλα».

Όπως τόνισε, στόχος είναι να δημιουργηθούν στη χώρα ευκαιρίες, που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Επισήμανε, δε, ότι απαιτείται παρακολούθηση της πορείας των συμφωνιών.

«Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους που της αξίζει να έχει επαφές και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Χρησιμοποίησε, τέλος, μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη, λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε του ολίγου και του ακριβούς».

Ο διάλογος των δύο ανδρών είχε ως εξής: «Πολύ καλό το ταξίδι» είπε ο Κάρολος Παπούλιας. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους, που της αξίζει να έχει επαφές, και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου».

«Θέλει παρακολούθηση αυτή η προσπάθεια» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Χωρίς «follow up» δεν γίνεται» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Για να το πω με τα λόγια του Ελύτη «χρειάζεται λίγο κι ακριβό»».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε στο ενδιαφέρον του κ. Παπούλια για την κατάσταση στη Σανγκάη και τον ενημέρωσε ότι τόσο ο νέος κινέζος πρόεδρος, όσο και εκείνος του Αζερμπαϊτζάν, χάρηκαν για την πρόσκληση να επισκεφθούν την Ελλάδα. «Αυτοί βρίσκονται ανάμεσα σε γίγαντες» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.