Το ναζιστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής ξεσκέπασε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, του οποίου την άρση ασυλίας είχε ζητήσει το ακροδεξιό κόμμα.

Αφορμή στάθηκαν τα επεισόδια στα οποία είχαν πρωτοστατήσει βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από το θέατρο Χυτήριο όπου παιζόταν η παράσταση «Corpus Christi». Εκείνες τις μέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του στους συντελεστές της παράστασης κατήγγειλε τις ακρότητες, αποκαλώντας τους χρυσαυγίτες «νταβατζήδες», για να εισπράξει από τον κ. Παππά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση απλή και διά του Τύπου.

Μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του για να μη δικαιωθεί η στάση της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι άλλη από την «ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου». «Δεν θα συνηθίσουμε στον τρόμο που θέλει να επιβάλει η Χρυσή Αυγή» είπε ο βουλευτής, προσάπτοντας εκ νέου τον χαρακτηρισμό «νταβατζήδες» στους χρυσαυγίτες, αφού η συγκεκριμένη λέξη «σημαίνει προστάτες διά της βίας», όπως εξήγησε.

Μάλιστα, λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, διάβασε ένα απόσπασμα από κείμενο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά όπου υμνεί τον Χίτλερ.

Ο κ. Παππάς έγραφε μεταξύ άλλων: «Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της νέας Ευρώπης, και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ής Απριλίου 1945. Την ίδια μέρα, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή, χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό, και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ, σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί Δικαιοσύνη. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και τη συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών, του διεθνή ιουδαϊσμού. Ο αγών συνεχίζεται, το μέλλον μας ανήκει».

«Αυτά τα λόγια τα έχει γράψει ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους μιλάμε» είπε φανερά οργισμένος ο κ. Τατσόπουλος.

Αμεση και σοκαριστική ήταν η απάντηση του κ. Παππά, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να επαναλάβει την πίστη του στον Χίτλερ, αποδεχόμενος μάλιστα για πρώτη φορά δημόσια την άμεση ιδεολογική συγγένεια της Χρυσής Αυγής με τον ναζισμό. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε, από αυτό το βήμα, τα γραπτά της νιότης μας. Συμπληρώνουμε ότι ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και του ανήκει το μέλλον του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «Αριστερά των gay parade, από την οποία λείπει ο ανδρισμός». Παράλληλα εξαπέλυσε απειλές –κυρίως προς την πτέρυγα που κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –λέγοντας: «Καλά μας λέτε προστάτες. Είμαστε προστάτες της εθνικής μνήμης και εθνικής συνείδησης. Γελάτε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και θα κλάψετε κάποια στιγμή».

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. Το αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Τατσόπουλου δεν έγινε δεκτό από το Σώμα, καθώς απορρίφθηκε με 121 «κατά», 73 «υπέρ», 4 «παρών» και ένα «άκυρο».

Γιατί ήρθη η ασυλία τους

Ολγα Κεφαλογιάννη

Μία μήνυση για υπεξαίρεση μελών της οικογένειας Κεφαλογιάννη προς τον Νικόλαο Κεφαλογιάννη, ο οποίος ήταν διαχειριστής οικογενειακής επιχείρησης, στάθηκε η αφορμή για… αντίποινα. Ο Ν. Κεφαλογιάννης τούς απάντησε με μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση». Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της υπουργού Τουρισμού ψήφισαν 175 βουλευτές και 21 κατά.

Νικήτας Κακλαμάνης

Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων μήνυσε για «παράβαση καθήκοντος» τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, με το επιχείρημα πως κατά την τελευταία θητεία του τον μετακίνησε σε άλλη υπηρεσία – μετακίνηση την οποία ο υπάλληλος έκρινε ως μειωτική. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κακλαμάνη ψήφισαν 174 βουλευτές, 22 «κατά», δύο «παρών» και ένας «άκυρο».

Οδυσσέας Βουδούρης

Μήνυση για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» έχει κατατεθεί εις βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη από συγγενή ασθενούς του. Τον κατηγορεί ότι με την ιδιότητα του χειρουργού ιατρού είναι «υπαίτιος» για τον θάνατο μιας γυναίκας. Το περιστατικό συνέβη το 2009. Η ασυλία του κ. Βουδούρη ήρθη με 194 «υπέρ», δύο «κατά», ένα «λευκό» και ένα «άκυρο».

Ηλίας Παναγιώταρος

Υπέρ της άρσης ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή τάχθηκαν χθες 196 βουλευτές, ενώ μόνο ένας βουλευτής ψήφισε «κατά», ένας «παρών» και ένας «άκυρο». Εναντίον του κ. Παναγιώταρου έχει κατατεθεί μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμηση» από το ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής Αντώνη Ανδρουτσόπουλο γιατί σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι «υπήρξε αλισβερίσι προκειμένου να μειωθεί η ποινή του» (σ.σ.: κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας).