«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο ανασχηματισμός δε θα γίνει άμεσα. Χρονικά θα τοποθετούσα αυτό το ενδεχόμενο τον Ιούλιο, ωστόσο πρόκειται για απόφαση του Πρωθυπουργού» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον θρυλούμενο ανασχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε ότι η διαρκής συζήτηση για ανασχηματισμό βλάπτει την παραγωγή του κυβερνητικού έργου και τάχθηκε επίσης υπέρ της εξάντλησης της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως «ο εκλογικός αιφνιδιασμός θα συνιστούσε επιλογή που δεν αντιστοιχεί στην κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα».

Σχετικά με το ζήτημα της παραμονής στην κυβέρνηση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης κυρίων Μανιτάκη και Ρουπακιώτη (που ανέλαβαν υπουργοί κατόπιν προτάσεων της ΔΗΜΑΡ) απάντησε: «Θεωρούμε ότι έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία στα υπουργικά τους καθήκοντα και δικαίωσαν την επιλογή μας να τους προτείνουμε. Δεν βλέπω κανένα λόγο για μη παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα».

Τέλος, ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα μέτρα τον Ιούνιο, οπότε αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας. Οι παρεμβάσεις που θα ζητήσουν θα αφορούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, με έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».