«Η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού, και στην πλατεία Συντάγματος και όπου αλλού χρειαστεί» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, κατά τη σημερινή προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός αναφερόταν στα σημερινά επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομίας στο Σύνταγμα, όταν τα ΜΑΤ και ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να μοιράσει τρόφιμα «μόνο σε Ελληνες».

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: «Θα μου επιτρέψετε να εκλάβω την παρουσία σας εδώ, πέρα των ευχών, ως ενίσχυση και επιβράβευση του μεγάλου έργου που επιτελείται σε όλους τους τομείς, όπως το μεταναστευτικό και τα θέματα της αποκατάστασης της ευνομίας, σε απόλυτη τήρηση των εντολών σας».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε αστυνομικούς τόνισε πως «είμαστε δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε, τις μεγάλες σας θυσίες».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι όταν τα πράγματα βελτιωθούν, υποχρέωση της Πολιτείας θα είναι να αποκαταστήσει τις θυσίες όλων εκείνων οι όποιοι έκαναν το καθήκον τους με τέτοια ευσυνειδησία. Σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη, είναι ημέρα συνείδησης και ήταν καθήκον μου να είμαι μαζί σας και να σας πω από την ψυχή μου αυτά τα λίγα λόγια, όχι για να σας δώσω παραπάνω κίνητρα για δουλειά, αλλά για να σας πω μόνον ότι είμαστε όλοι δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε το τι τραβάτε», τόνισε ο Πρωθυπουργός