Για τη φύση της συμμαχίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε τη Μ. Δευτέρα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το «ποιος θα είναι πρώτο κόμμα», αφού «μετεκλογικά, οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν, θα είναι άγνωστες» και υπογράμμισε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η χώρα να φύγει από το Μνημόνιο, διαφορετικά θα πάει στον γκρεμό».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Παύλος Χαϊκάλης είπε για την πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για συνεργασίες. Αυτή τη στιγμή, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (συνίσταται σε) μια συνεύρεση πολιτική, για να δούμε ποια στοιχεία μας ενώνουν και ποια μας χωρίζουν και να μπορέσουμε να πολεμήσουμε τη συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση που υπάρχει σήμερα».

«Πολιτική αλητεία» η ενέργεια του Ν. Νικολόπουλου

Ο Παύλος Χαϊκάλης αναφέρθηκε και στα όσα εκτυλίχθηκαν στο πρόσφατο ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝΕΛ με τις αποδοκιμασίες εις βάρος του Ν.Νικολόπουλου. Ο Π. Χαϊκάλης χαρακτήρισε «πολιτική αλητεία» την τακτική του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλου να σπεύσει να γράψει στην προσωπική του ιστοσελίδα για πράσινο φως για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

«Δεχόμαστε τη συγγνώμη του, αλλά το συνέδριο τον γιουχάισε και δεν υπήρχε καμία επευφημία», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και συνέχισε: «Σταμάτησε την ομιλία του, ο πρόεδρος αποδοκίμασε το γεγονός και είπε ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις γιατί αυτό είναι φασισμός, υπήρχαν όμως φοβερές αντιδράσεις και διάλογος με τους συνέδρους, οι οποίοι είπαν ότι δεν τον θέλουν και δεν τους αφορά.Τελείωσε την ομιλία του μέσα από δύσκολες διαδικασίες και υπήρξαν κάποια χειροκροτήματα, αλλά πριν τελειώσει το συνέδριο βγήκε στο δικό του site και είπε ότι με επευφημίες και χειροκροτήματα οι σύνεδροι των ΑΝΕΛ έδωσαν το πράσινο φως για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές. Με εκνεύρισε αυτό, γιατί με ρώτησαν σύνεδροι αν το παιχνίδι ήταν στημένο. Θεώρησα λοιπόν πολιτική αλητεία να προκαταλαμβάνει κάποιος το συνέδριο και να βγάζει αποφάσεις που δεν υπήρξαν ποτέ. Και ο πρόεδρος πήρε την απόφαση ότι δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν που έχει ψηφίσει το Μνημόνιο. Στο μέλλον, αν θέλουμε συνεργασία για περιφερειάρχη ή δήμαρχο, κανένα πρόβλημα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χαϊκάλης.