«Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί για την δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ απόφαση του Πρωθυπουργού με την οποία συστάθηκαν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε όλα τα υπουργεία, ακόμα και σε εκείνα όπου δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ιπποκράτους σε ενημερωτικό της σημείωμα.

Υποστηρίζει, δε, ότι το «το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό» και προσθέτει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αρνητικά δείγματα που αναδεικνύουν την ανάγκη αποτελεσματικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης, αυτά που συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή με το άρθρο 19 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας, που καταψηφίστηκε τελικά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ είχε επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα μπορούσε να είχε γίνει αποδεκτή, όχι μόνο μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αλλά και μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών.

Αρνητικό δείγμα , επίσης θεωρεί το ΠΑΣΟΚ και την επαναφορά με «εκβιαστικές» δημόσιες δηλώσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης του ζητήματος της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Για το σκοπό αυτό θεωρεί αναγκαία μιαολοκληρωμένη και συστηματική επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλησης των τριών κομμάτων.

Σημειώνει, επίσης, ότι «όλα όσα συμφωνούνται για τον συντονισμό της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας -όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κάθε υπουργείου- πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη γιατί η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη κάθε εβδομάδα, από τώρα μέχρι τις Ευρωεκλογές, δηλαδή για τις επόμενες 55 περίπου εβδομάδες, να έχει συγκεκριμένους στόχους και μηχανισμό αξιολόγησης του αποτελέσματός σε εβδομαδιαία βάση».