To αίτημα του ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό της κυβέρνησης και μια νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, επανέφερε την Τετάρτη με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΚΕ του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε για «αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης» και επέκρινε την τακτική κατάθεσης τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει μια νέα προγραμματική συμφωνία καθαρή, με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης των μεταρρυθμίσεων».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι πρέπει και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης. «Πρέπει να είναι πιο θεσμική η κυβέρνηση. Να μην έχουμε τροπολογίες Παρασκευή βράδυ ή να λειτουργεί το Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε επίσης ότι «είναι απόφαση του συνεδρίου να συμμετέχουμε (στην κυβέρνηση) με πολιτικά πρόσωπα». Και εξήγησε: «Πολιτικά πρόσωπα όχι με εσωκομματικούς συμβιβασμούς είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΔΗΜΑΡ είτε της Ν.Δ. Αλλά πολιτικά πρόσωπα που θα τηρήσουν πιστά τη νέα προγραμματική συμφωνία και όχι ο κάθε υπουργός να έχει τη δική του μεταρρυθμιστική ατζέντα».