«Η τρόικα μάς ζητούσε 20.000 απολύσεις» αποκάλυψε ο Δημ. Χατζησωκράτης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2013 14:20 |
«Η τρόικα μάς ζητούσε 20.000 απολύσεις» αποκάλυψε ο Δημ. Χατζησωκράτης
«Ακραία πράγματα μας είχαν ζητηθεί και αυτή ήταν η αντιπαράθεση στη διαπραγμάτευση» είπε ο Δημ. Χατζησωκράτης.

Την άποψη ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων «γλιτώσαμε τα χειρότερα» εξέφρασε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ, επιχειρηματολογώντας υπέρ της στάσης του Φώτη Κουβέλη μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών. Στο ίδιο εξάλλου μήκος κύματος ήταν και τα όσα δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ είπε χαρακτηριστικά για τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών: «Ξέρετε τι ζητούσαν; 20.000 απολύσεις και να βάλουμε ότι το βασικό στοιχείο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης, είναι οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».

Ο ίδιος σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι υπό αυτό το πρίσμα εμφανίζεται σαν να γλίτωσαν χιλιάδες απολύσεις, απάντησε: «Ακραία πράγματα μας είχαν ζητηθεί και αυτή ήταν η αντιπαράθεση στη διαπραγμάτευση. Για να αναγκάσουν το Φώτη Κουβέλη να πει ότι "υπάρχουν γενικά όρια"».

Μιλώντας επίσης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ επέμεινε ότι η συμφωνία που επετεύχθη το Σάββατο «ήταν ικανοποιητική». «Σε όλες τις συζητήσεις, σε όλες τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα μας. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κλείσουμε μια συμφωνία, πρέπει να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν σε μια διαπραγμάτευση» τόνισε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. 

Και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι η συμφωνία του Σαββάτου των πολιτικών αρχηγών ήταν ικανοποιητική. Πιέσαμε και εμείς πολύ από τη δική μας πλευρά και η παρουσία του κυρίου Μανιτάκη ήταν σημαντική. Γι’ αυτό λέω ότι η συμφωνία ήταν ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που είχε η χώρα μας όλο το προηγούμενο διάστημα από τα μνημόνια, αλλά και τη σκληρή στάση της τρόικας στο θέμα αυτό». 5
AN
07/06/2013 18:14
Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!
Βασίλης Περ.
30/04/2013 21:16
Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό σε Ν.Π.Δ.Δ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να απολυθώ και να εξομοιωθώ, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία, με προσλήψεις που έγιναν, τα τελευταία 13 έτη, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει το Ν.Π.Δ.Δ., και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις, διότι κάτι τέτοιο και άδικο θα ήταν (συγκρίνοντας εντελώς ανόμοιες περιπτώσεις) και σε κάθε περίπτωση αντισυνταγματικό. Σε αντίθετη περίπτωση θα νομιμοποιηθούν οι ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο ως άλλη «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Το όποιο, τυχόν πλεονάζον προσωπικό, προήλθε τα τελευταία 13 έτη από αυτές τις γενικευμένες προσλήψεις, κάτω από το καθεστώς οικογενειοκρατίας (συγγενείς υπαλλήλων, καθηγητών κ.λπ. εν ενεργεία ή συνταξιούχων), χωρίς διαγωνισμό και οι οποίοι κυρίως είναι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μειωμένα προσόντα. Δεν είναι δυνατόν να θυσιαστώ, για να σωθεί η οικογενειοκρατία και ενδεχομένως οι κομματικοί στρατοί και οι ως εκ τούτου ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας και τα κόμματα που έκαναν αυτές τις προσλήψεις να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους. Ποιοι θα με αξιολογήσουν, για να απολυθώ; Τα μέλη της οικογενειοκρατίας; Τα υπηρεσιακά συμβούλια ή άλλα όργανα που βγαίνουν με τις ψήφους της οικογενειοκρατίας, αφού αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία; Οι «φαμίλιες»; Το κομματικό κράτος που επέτρεψε να προσληφθούν, με αυτόν τον τρόπο; Μήπως ιδιωτικές εταιρείες, με εργοδότη το κομματικό κράτος; Μήπως η όλη προσπάθεια είναι να σωθούν η οικογενειοκρατία, οι αορίστου χρόνου, κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μειωμένα προσόντα, που μπήκαν από το παράθυρο, χωρίς διαγωνισμό τα τελευταία 13 χρόνια; Θέλουν να απολύσουν με τεχνάσματα ικανούς υπαλλήλους, με εμπειρία, πτυχιούχους, οι οποίοι προσλήφθηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, για να σωθούν οι ημέτεροι; Μήπως η οικογενειοκρατία οδηγεί και σε φαινόμενα διαφθοράς; Πρέπει να διαλυθεί η οικογενειοκρατία από τις Δημόσιες υπηρεσίες. Να διωχθούν οι επίορκοι αρμόδιοι, που προέβησαν σε αυτές τις προσλήψεις. Ναι στην εξυγίανση του Δημοσίου, αλλά με διαφάνεια και αξιοκρατία. Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, οι έξω από αυτήν, δέχονται διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying). Επομένως επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing)
Αριστερά της ντροπής
16/04/2013 12:12
Δηλαδή, τί μας λέτε? Ότι οι 15.000 που αποφασίσατε να φύγουν είναι επιτυχία? ΝΤΡΟΠΗ για αριστερό κόμμα να καταπατάτε όλες τις ιδεολογικές σας αρχές προκειμένου να στηρίζετε αυτή τη σφόδρα αντιλαϊκή και άδικη συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ??? ΓΙΑΤΙ??? ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ !!! ΘΛΙΒΕΡΟΙ! ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΕΤΕ ΜΠΛΕ/ΠΡΑΣΙΝΟ και να το βάλετε να κοιτάζει δεξιά!...
Χ.Θ.Μ.
15/04/2013 15:20
Κρατείστε γερά κύριε Χ"σωκράτη. Προσέχτε μην απολυθεί κανένας από το δημόσιο. Αφήστε να γίνει η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα "στάχτη και μπούρμπερη" γιά να δούμε στο τέλος που θα βρείτε τα λεφτά να πληρώσετε τους μισθούς και τις συντάξεις.Επί τέλους λίγη ντροπή και λίγος κοινός νους.
Ποντιφίξ
15/04/2013 14:38
Δεν ζητούσαν δηλαδή τίποτε παραπάνω από ό,τι είχατε συμφωνήσει (και το κόμμα σας) στο τελευταίο μνημόνιο. Συμφωνήσατε, υπογράψατε, πήρατε τα χρήματα και μετά κάνατε το κορόϊοδο. Έρχεστε τώρα και μας λέτε ότι αποφύγατε τα χειρότερα. Αμ δε, χωρίς σμίκρυνση και εξορθολογισμό του δημοσίου και χωρίς μεταρρυθμίσεις (και στα δύο η ΔΗΜΑΡ προβάλει αντίσταση) τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Κάποια στιγμή τα μνημόνια θα τελειώσουν και τότε να δούμε πως θα ταϊσετε αυτούς που τώρα "σώσατε".