Νέα σελίδα θέλει να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την αποχώρηση της τρόικας, γι’ αυτό και έχει κάθε λόγο να εμφανίζεται ικανοποιημένο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα θέσει άμεσα το ζήτημα της αλλαγής προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να μπει σε εφαρμογή ο συνολικός σχεδιασμός για την κυβέρνηση και το κόμμα.

Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι η έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πήγε καλά και επισημαίνουν ότι ουσιαστικά σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Διοίκηση υιοθετήθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επίσπευση των αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι πληροφορίες επιμένουν και σε προσωπική επικοινωνία του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη στην διάρκεια της οποίας αντηλλάγησαν απόψεις για το πώς θα δρομολογηθούν οι αποχωρήσεις – απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αξιολόγηση σημαίνει μείωση προσωπικού η οποία θα επιτευχθεί είτε με συνταξιοδότηση, είτε με εθελουσία έξοδο, είτε με επιβολή πειθαρχικής ποινής. Το σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχει ο κανόνας 1:1. «Για κάθε έναν που φεύγει μπαίνει ένα νέο παιδί…», τόνισε.

Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι το πακέτο που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των τριών εταίρων είναι ικανοποιητικό και ότι φυσικά η επίτευξη συμφωνίας ήταν απολύτως αναγκαία «για να βγει η Ελλάδα από το κάδρο» σε μία Ευρωπαϊκή Ενωση όπου «τα πράγματα έχουν αγριέψει».

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για την Εθνική Τράπεζα και το ενθαρρυντικό σύμφωνα με παράγοντες της Ιπποκράτους είναι θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή της χωρίς να υποχρεούται να τεθεί προς πώληση. Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι στη συνάντηση των εταίρων έγινε κουβέντα για τον ελληνικό τουρισμό όπως επίσης και για τις Σκουριές. Ειδικά για το θέμα των Σκουριών επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης. «Δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στην φωτιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και παράλληλα ζήτησε να μην πωληθούν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το Ολυμπιακό Στάδιο και το ΣΕΦ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί αύριο κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να μιλήσει για τη νέα αρχή που πρέπει να κάνει το κόμμα. Εκ των πραγμάτων θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της με ορίζοντα τετραετίας – εξού και επιμένει σε ανασχηματισμό – και γι’ αυτό άλλωστε επιτέθηκε με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε εκλογές. «Αποτελεί πραγματικά ιστορικό θράσος να ζητάει εκλογές στο όνομα ενός δήθεν εναλλακτικού σχεδίου, όταν με αφορμή την κυπριακή εμπειρία και τις ανευθυνότητες που είπε έχει γίνει αντιληπτό ότι αν το δικό μας βίωμα είναι μία φορά αρνητικό, το κυπριακό είναι δέκα φορές αρνητικό. (…) Τώρα αν εσείς καταλάβατε ότι μετά απ’ όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδας ανεδείχθη κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, πείτε τό μου κι εμένα».