ΑΙΧΜΕΣ κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή κατάθεσή του, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι τον είχαν αγνοήσει και πίσω από την πλάτη του καθόριζαν τον τρόπο διαχείρισης της λίστας».

Ο κ. Βενιζέλος διέψευσε τον κ. Διώτη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι του παρέδωσε το στικάκι στις 8 Ιουλίου του 2011 (ημέρα αντιγραφής του), και επέμεινε ότι ο ίδιος παρέλαβε το στικάκι στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. «Ο κ. Διώτης αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφερθείς στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του κ. Διώτη με τον κ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι «από το περιεχόμενο των e-mails προκύπτει ότι ο μόνος που δεν υπήρχε στη σκέψη και στη συνείδηση όσων εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα ήμουν εγώ».

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν είχε κανένα φόβο να αποκαλύψει τη λίστα επειδή, όπως τον κατηγορούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε να προστατεύσει εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. «Με κατηγορούν ότι δεν ήθελα να αποκαλυφθεί η λίστα για να προστατέψω συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες ή εκδότες, όπως ο κ. Μπόμπολας. Αν ήταν έτσι, δεν θα έδινα στη Βουλή τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες, στην οποία περιέχονται ονόματα εκδοτών όπως του κ. Μπόμπολα και της κυρίας Τεγοπούλου», φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε, εξάλλου, κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας –απευθυνόμενος ειδικά στους παριστάμενους βουλευτές του: «Να μας πείτε εσείς για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζετε, όπως της Deutsche Aeolia, την οποία ο πρόεδρός σας έφερε στη Βουλή προωθώντας τη συγκεκριμένη επένδυση, και τι έχετε να πείτε για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εταιρεία και τα οποία στηρίζουν οικονομικά τις δραστηριότητες του κόμματός σας».