Το ντοκιμαντέρ «Ενα Βήμα Μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη ήταν η έκπληξη του πρόσφατου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Με δύο sold out προβολές η ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς. Τώρα ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, προσφέροντας μια σπάνια ματιά στον κόσμο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Το «Ενα βήμα μπροστά» είναι ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον Γιάννη Μπουτάρη στη διάρκεια της φορτισμένης προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2010.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο αντισυμβατικός ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010. Και καθώς η χώρα αρχίζει να στροβιλίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου, ο Γιάννης Μπουτάρης μάχεται απέναντι σε ορατούς και αόρατους αντιπάλους.

Η ταινία, μία ντοκιμενταρίστικη περιπέτεια 10 εβδομάδων, καταγράφει το ακραίο «παιχνίδι δύναμης» σε πολιτικό, κοινωνικό και εν τέλει προσωπικό επίπεδο.

Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η ταινία παρουσιάζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή της, αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες και αντιφάσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας σε μια κρίσιμη και αποφασιστική στιγμή.

Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη θα προβάλλεται από τις 4 Απριλίου στην αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ στη Θεσσαλονίκη και από την Πέμπτη, 11 Απριλίου στον κινηματογράφο «Αθήναιον» στην Αθήνα.

Τον προσεχή Ιούνιο θα προβληθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα/ Une journee en Grece».