Νέο ρατσιστικό παραλήρημα από τη Χρυσή Αυγή: βουλευτής του κόμματος ζήτησε, από το βήμα της Βουλής, να δημιουργηθούν ξεχωριστές τάξεις στα σχολεία για τα ελληνόπουλα και τα παιδιά των μεταναστών.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στα ΑΕΙ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, διερωτήθηκε «τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών σε ελληνικά σχολεία;» και πρότεινε «να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές».

«Μπαίνουμε σε τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά, αυτό είναι απαράδεκτο» είπε.

Αμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος σε αυστηρό ύφος είπε: «Αυτός ο διαχωρισμός, κύριοι, είναι φασιστικός!».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Καλαντζής, υπενθύμισε στους χρυσαυγίτες βουλευτές τη ρήση του Ισοκράτη, «έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας».

Το γεγονός εξόργισε τον κ. Ματθαιόπουλο, ο οποίος του ανταπάντησε με μία άλλη ρήση του Ισοκράτη, «τοις βαρβάροις ειλωτεύειν», και αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση ζήτησε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «να καθίσουν να διαβάσουν κανένα νομοσχέδιο, αντί να έρχονται στη Βουλή και να βγάζουν κορώνες πατριδοκαπηλίας».

«Η δημοκρατία έχει κανόνες, αν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε στη ζούγκλα. Μην την μεταφέρετε στη Βουλή» συμπλήρωσε.