Μαθήματα πολιτικής με εμφυλιοπολεμική ρητορική επιχείρησαν να δώσουν χθες στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας».

Ολα άρχισαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα, αναφέρθηκε στο θέμα της κατήχησης παιδιών από το κόμμα του –θέμα το οποίο ανέδειξαν «ΤΑ ΝΕΑ».

«Υπάρχει μια ενόχληση για την εκμάθηση της πραγματικής ιστορίας από τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Ξεχνάμε εύκολα. Ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ μάζεψαν παιδάκια και έκαναν με κάλαντα-παρωδία, τον Λένιν και τα σφυροδρέπανα στον τοίχο γιορτές μέσα στον Περισσό», είπε ο βουλευτής και με απειλητικό ύφος πρόσθεσε:

«Πάρτε το χαμπάρι, κύριοι, μετά από εξήντα τέσσερα χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει την πραγματική ιστορία. Είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών. Η ιστορία σε αυτή τη χώρα γράφτηκε από τους ηττημένους. Τέλος με εμάς. Δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό».

Μάλιστα, όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε καυστικά πριν δώσει τον λόγο στον επόμενο ομιλητή, «απολαμβάνω την πίστη στο Σύνταγμα της χώρας αυτής», ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τού απάντησε: «Να λείπουν τα σχόλια»!

«Χρειάζονται σχόλια! Είναι ευθύνη του προεδρείου να κάνει σχόλια όταν ακούγονται ψυχροπολεμικά και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα σε αυτή την αίθουσα», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Δραγασάκης.

Αμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, ο οποίος καταδίκασε τη «ναζιστική προπαγάνδα, τη φασιστική – ρατσιστική αντίληψη και την πολιτική πρακτική της Χρυσής Αυγής», λέγοντας: «Η προσπάθεια να σπείρουν το μίσος ενάντια σε εργάτες, Ελληνες και αλλοδαπούς, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος στην επιδίωξή τους να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα». Πρόσθεσε μάλιστα στον ίδιο αυστηρό τόνο ότι «οι απόγονοι των συνεργατών των γερμανών κατακτητών, τα εγγόνια των ανθρώπων των ταγμάτων ασφαλείας δεν θα γίνουν αποδεκτοί, ό,τι και να κάνουν, από την εργατική τάξη και από τον ελληνικό λαό».

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο χρυσαυγίτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς επανήλθε λέγοντας: «Ακούμε λοιπόν από τους εκπροσώπους μιας αιματηρής ιδεολογίας να αναφέρονται μέσα εδώ στη Χρυσή Αυγή και να πιάνουν –με ποιο δικαίωμα; θα έλεγα –στο στόμα τους τη Χρυσή Αυγή».

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία δήλωσε από το γραφείο του κόμματος στη Βουλή: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα: στη Γερμανία ο ναζισμός δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι Ναζιστές, αυτοί οι σύγχρονοι σήμερα χρυσαυγίτες, μέσα στα συστήματα της πρόνοιας και της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους, στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός».