Για «απαίτηση» ανανέωσης της ηγεσίας του ΚΚΕ έκανε λόγο η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ενώ αμφισβήτησε μάλιστα την ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενη θέση του Περισσού για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη.

Παρότι ο Περισσός επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη, η βουλευτής του ΚΚΕ «άδειασε» τα στελέχη του κόμματός της, λέγοντας πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά».

Η Λιάνα Κανέλλη ακύρωσε δημοσίως την επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία «ο Ριζοσπάστης και ο 902 δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις». Μιλώντας στη ΝΕΤ η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά», ερωτηθείσα για τις απολύσεις στην κομματική εφημερίδα του Περισσού.

Στη συνέχεια πάντως η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Η Κανέλλη μίλησε επίσης για ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του ΚΚΕ, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να είναι ευρύτατες. «Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Ομως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων» σχολίασε χαρακτηριστικά.