Μια σπάνια στιγμή κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στην εκδήλωση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Ζάππειο τη Δευτέρα, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανταλλάσσει χειραψία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά στα 20 χρόνια του «Ψυχρού Πολέμου» των δύο πολιτικών που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είχε προηγηθεί μια αμήχανη χειραψία την Πρωτοχρονιά του 2010 στον ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε μόλις αναδειχθεί πρόεδρος της ΝΔ, επικρατώντας στις εσωκομματικές εκλογές της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η πρώτη χειραψία μετά το 1993: Καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό στη δοξολογία για το νέο έτος στον ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Πρωτοχρονιά του 2010.

Τηλεφωνικά επίσης οι δύο άνδρες είχαν μιλήσει τον περασμένο Μάιο όταν ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Η σημερινή χειραψία γίνεται λίγες μέρες στον απόηχο των αποκαλύψεων που περιέχει βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου και υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς.

Το βιβλίο περιέχει πρόλογο του ίδιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και έχει τίτλο ασφαλώς προκλητικό: «Μπροστά από την εποχή της».

Σε αυτό, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστηρίζει: «Αν δεν είχα ανατραπεί, η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική».