Την απόφαση της Χρυσής Αυγής να ανοίξει γραφείο στη Μελβούρνη χαιρετίζει το ακροδεξιό συντηρητικό κόμμα Australia First Party (Πρώτα η Αυστραλία), που έχει ωστόσο ελάχιστη απήχηση στο εκλογικό σώμα της Αυστραλίας.

«Αν και δεν υπάρχει επίσημη σχέση μεταξύ των δυο κομμάτων υπάρχει παράλληλη ιδεολογία και πολιτική γραμμή» αναφέρει ο Δρ Τζιμ Σαλίμ, εκπρόσωπος του κόμματος που στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2010 έλαβε 0.1% για τη βουλή των αντιπροσώπων και 0.8% για τη γερουσία.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προτεραιότητα της Χρυσής Αυγής είναι να έρθει σε επαφή με τους ξενιτεμένους Έλληνες, που ανησυχούν για την κατάσταση στην Ελλάδα και βλέπουν πως η κρίση δεν θα ξεπεραστεί από την παγκοσμιοποίηση και το διεφθαρμένο καθεστώς. Οι συγγενείς και οι φίλοι τους υποφέρουν και η μετανάστευση απειλεί την ίδια την Ελλάδα. Το κόμμα Australia First Party παρατηρεί πως η επίσημη θέση της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, του πολυπολιτισμού, του φιλελευθερισμού κλπ. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής, κατά την άποψή μας θα αλλάξει τις απόψεις αυτές. Και αυτό θα είναι καλό και για την Χρυσή Αυγή αλλά και για τα συμφέροντα εμάς των εθνικιστών της Αυστραλίας».