Η τέχνη του σύγχρονου χορού παρουσιάζεται με ένα διαφορετικό μέσο που αποκαλύπτει τις διαφορετικές προσεγγίσεις του σώματος αλλά και της σημερινής πραγματικότητας. Το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών φιλοξενεί το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού – Athens Video Dance Project (AVDP) παρουσιάζοντας ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, παραστάσεις χορού, δράσεις και περφόρμανς, εκθέσεις φωτογραφίας και εργαστήρια βίντεο, χορού και παραστατικών τεχνών. Με συμμετοχές από 36 χώρες, το φετινό AVDP θα προβάλλει από αύριο 150 βίντεο έργα μικρού και μεσαίου μήκους και 15 ταινίες χορού.

Η διοργάνωση αρχίζει αύριο με το ειδικό αφιέρωμα «US-and-THE OTHERS» που αφορά το ζήτημα της ετερότητας. Το αφιέρωμα είναι με ελεύθερη είσοδο και περιλαμβάνει προβολές ταινιών χορού, φωτογραφικό υλικό και διαλέξεις από έλληνες και ξένους δημιουργούς και ειδικούς των κοινωνικών επιστημών. Η βραδιά θα κλείσει με το «Bath People». Μια ταινία/ντοκιμαντέρ από το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βαρκελώνης L’ Alternativa. Αφορά τα τελευταία δημόσια λουτρά στο Τορίνο, τις ιστορίες και τις συγκρούσεις οι οποίες ρέουν όπως το νερό πάνω στο σώμα των λουομένων.

Το βράδυ της Παρασκευής το ντοκιμαντέρ «Mr Gaga» παρουσιάζει το έργο του χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας χορού Μπατσέβα, Οχάντ Ναχαρίν, που επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του μοντέρνου χορού. Στις 29 η βραδιά τελειώνει με το «Oscara». Ενα έργο που εξετάζει θέματα όπως η παρά́δοση και η ελευθερία, η γη και η γλώσσα, η δημιουργία και οι συμβάσεις, η ιστορία και το μέλλον. Eνώ για τους λάτρεις του γνωστού χορογράφου και σκηνοθέτη Βιμ Βαντεκέμπους το ντοκιμαντέρ «WIM» θα προβληθεί την Κυριακή παρουσιάζοντας στιγμές από τη ζωή και το έργο του μέσα από την κινηματογραφική ματιά της αδελφής του και σκηνοθέτριας Λουτ Βαντεκέμπους, φωτίζοντας τον δυναμικό, ποιητικό και σύνθετο κόσμο του χορογράφου.

Ακολουθούν οι βίντεο προβολές σπουδαστών των ελληνικών ανώτερων επαγγελματικών σχολών χορού (28, 29 και 30 Απριλίου) καθώς και παραστάσεις χορού. Οπως η οπτικοακουστική χορευτική περφόρμανς «Black Leg» των Παντελή Μάκκα, Αννας Παγκάλου, Μαριέλας Νέστορα, Νέστορα Κοψίδα και το ντουέτο «ΑΡ 15». Ενα ντουέτο με δυναμική, ταχύτητα και πάθος, βασισμένο στον χορό και στις πολεμικές τέχνες, που έρχεται από τη Γαλλία για μία παράσταση (29/4).

Στην Aνωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), 28, 29, 30 Απριλίου.