O διάσημος παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News Μπιλ Ο’Ράιλι, ο οποίος απολύθηκε την Τετάρτη καθώς κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, αναμένεται να λάβει το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για την αποχώρησή του, μετέδωσαν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Το αμερικανικό δίκτυο δεν επιβεβαίωσε αυτό το ποσό, που ισοδυναμεί με τις απολαβές του παρουσιαστή για σχεδόν ένα έτος.

Ο 67χρονος Μπιλ Ο’Ράιλι, η εκπομπή του οποίου «The O’Reilly Factor» κατέγραφε εδώ και πολλά χρόνια ρεκόρ τηλεθέασης στο τηλεοπτικό δίκτυο, αναμένεται να αντικατασταθεί από τη Δευτέρα από τον παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον, στην ζώνη των 20.00.

Ο 47χρονος συντηρητικός παρουσιαστής εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News πριν από τρεις μήνες. Σύντομα κατάφερε να αυξήσει την τηλεθέαση του δικτύου στην ζώνη των 21.00, αφού αντικατέστησε την δημοσιογράφο Μέγκαν Κέλι, η οποία συνεχίζει την καριέρα της στο NBC.

Μετά την αποχώρησή της από το Fox, η Κέλι αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην πρόεδρο και ιδρυτή του δικτύου, Ρότζερ Ειλς, ο οποίος παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι υπό το βάρος των κατηγοριών.

Μετά την αποχώρηση του Ειλς, η υπόθεση Μπιλ Ο΄Ράιλι εκτιμάται πως θα αμαυρώσει περαιτέρω την εικόνα της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοκ, του ιδιοκτήτη του Fox, που αναμένει το πράσινο φως των βρετανικών αρχών για την εξαγορά του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky.

Παρά την επιτυχία του, ο Ο΄Ράιλι απολύθηκε τρεις εβδομάδες αφότου η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό δίκτυο κατέβαλαν 13 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε γυναίκες με αντάλλαγμα τη σιωπή τους για να κλείσουν οι υποθέσεις τους, καθώς είχαν καταγγείλει πως τις κακοποίησε σεξουαλικά.