Μουσείο για το πραξικόπημα του 2016 προγραμματίζει ο Ερντογάν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017 08:00 |
Μουσείο για το πραξικόπημα του 2016 προγραμματίζει ο Ερντογάν
Μουσείο για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 ετοιμάζεται να στήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοινώθηκε τρεις μόλις ημέρες μετά την - περιορισμένη - νίκη του στο δημοψήφισμα, το οποίο του προσφέρει υπερεξουσίες.
Το νέο μουσείο, το οποίο θα χτιστεί στο Καχραμανκαζάν, ένα προάστιο βορειοδυτικά της Αγκυρας, θα έχει έκταση 3.400 τ.μ. και θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, καφέ και πωλητήριο, ενώ το κόστος για την ανέγερσή του θα είναι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, 2,7 εκατ. δολάρια. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούνιο και το νέο μουσείο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2018, ενώ η πλήρης ονομασία του θα είναι Μουσείο της 15ης Ιουλίου: Μάρτυρες και Δημοκρατία. Εκτός της μόνιμης συλλογής του μουσείου, προγραμματίζονται και περιοδικές εκθέσεις, που πιθανόν θα έχουν στο επίκεντρο τους 240 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα μάχης κατέλαβαν τους δρόμους της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Οχι όμως και τους 35.000 και πλέον καλλιτέχνες, σκιτσογράφους κι ανθρώπους του πολιτισμού που τέθηκαν υπό κράτηση μετά την επικράτηση των οπαδών του τούρκου προέδρου.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Αληθειος alithios.blogspot.gr
20/04/2017 19:40
Ο Ερντογάν είναι ο καλύτερος μαθητής των Εβραίων. Με επιλογή μνημείων και μνημοσύνων προβάλει τα θύματα που θέλει ώστε να ελέγξει τη Μνήμη.

όλες οι τελευταίες ειδήσεις