Παυλόπουλος και Στάινμαγερ εγκαινίασαν την έκθεση Documenta 14

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2017 13:09 |
Παυλόπουλος και Στάινμαγερ εγκαινίασαν την έκθεση Documenta 14
Eγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) η έκθεση τέχνης Documenta 14 με τον τίτλο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα». Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά και στη συνέχεια η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία εξήρε τη σημασία της έκθεσης «σε μια Ελλάδα η οποία αντιστέκεται» πολιτιστικά εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η «Documenta με το τολμηρό της πνεύμα, και τις υπερβάσεις της ενώνει, ενώ η τέχνη γεφυρώνει και θέτει καίρια προβλήματα του ανθρώπινου πολιτισμού», τόνισε.

Ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η έκθεση διοργανώνεται και στην Αθήνα: «Κάθε δήμαρχος θα ήθελε να ζήσει τη σημερινή μέρα», είπε και χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας την απόφαση να διεξαχθεί η Documenta στο Κάσελ και την Αθήνα».

Ο δήμαρχος του Κάσελ Μπέρναρντ Χίλγκεν εξέφρασε και αυτός τη χαρά του για το γεγονός ότι η έκθεση συνδιοργανώνεται στην Αθήνα «τη σπουδαία αυτήν πόλη», όπως είπε, μια πρόταση την οποία απεδέχθη αμέσως και την υπoστήριξε ολόψυχα.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε τη σημασία της «εμβληματικής έκθεσης» και υπογράμμισε ότι «το Ελληνικό Πνεύμα, εδώ στο λίκνο του, συναντάται με το Γερμανικό Πνεύμα για να υπερασπισθούν τη φυσική θέση τους στον αενάως απαστράπτοντα αστερισμό της Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλερ Στάινμαγερ είπε στον χαιρετισμό του ότι ο τίτλος της έκθεσης «μαθαίνοντας από την Αθήνα», ενώ μοιάζει αυτονόητος αφού είναι το λίκνο της δημοκρατίας μας, θέλει να εστιάσει στο παρόν, στα πολιτικά και οικονομικά ρήγματα μεταξύ μας, τα οποία, -έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ το μήνυμα- οφείλουμε να υπερβούμε».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ξενάγηση των επισήμων στους χώρους και τα εκθέματα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).
Μακρυγιαννης
09/04/2017 10:59
Δηλαδη πληρωνουμε το μισθο ενος αργοσχολου με τους φορους μας για να κοβει ταινιες και να λεει καθε βδομαδα κι απο μια μπαρουφα. Λεφτα υπαρχουν...
Πάνος / Αννόβερο
08/04/2017 14:06
O Παυλόπουλος στο ανώτατο αξίωμα της χώρας !! Τελικά ρε Έλληνα είσαι και πολύ Κατρούγκαλος.

όλες οι τελευταίες ειδήσεις