Τον Ιούνιο του 2014 η τηλεόραση στην Ελλάδα άφησε πίσω της τη μεταβατική περίοδο συνύπαρξης αναλογικού και ψηφιακού σήματος και πέρασε τυπικά στην ψηφιακή μετάδοση προγραμμάτων.

Με διαρκώς πολλαπλασιαζόμενες τις προκλήσεις που δημιουργεί (ή και προκαλεί) η νέα εποχή, οι εξελίξεις που παρουσιάζονται στον τομέα αλλά και μια σειρά ζητημάτων που αναμένουν ρυθμίσεις και τακτοποιήσεις τροφοδοτούν δυο κύκλους ομιλιών, «Τρία χρόνια Ψηφιακή Τηλεόραση: Προβλήματα και Προκλήσεις» και «Δορυφορικές υπηρεσίες έναντι εναλλακτικών τρόπων διανομής περιεχομένου-Τα μέσα μετάδοσης αλλάζουν περιεχόμενο», στο πλαίσιο εργασιών του συνεδρίου «Salonica Electronix 2017» για τεχνολογίες και εξελίξεις στο πεδίο των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης που πραγματοποιείται το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκη με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι δύο αυτές ενότητες έχουν σημασία για τους επαγγελματίες του χώρου και τους δημοσιογράφους, διότι αποτελούν τις όψεις ενός ενιαίου ψηφιακού νομίσματος που καθορίζει τις εξελίξεις στην αγορά τα επόμενα χρόνια, σημειώνουν οι διοργανωτές και ομιλητές που θα λάβουν μέρος στις συγκεκριμένες δύο εκδηλώσεις συνεδριάσεις.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 18.15 είναι προγραμματισμένη η συζήτηση «3 Χρόνια Ψηφιακή Τηλεόραση: Προβλήματα & Προκλήσεις» στην οποία θα μιλήσουν:οι Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργος Πλειός, Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΕΣΡ, Νίκος Μιχαλίτσης, Γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ και Ματίνα Παπαχριστούδη, Δημοσιογράφος, Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στην ενότητα αυτή θα αναπτυχθούν ρυθμιστικά

ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αναπτύχθηκε η ψηφιακή τηλεόραση στη χώρα μας.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 09.30 για τις «Δορυφορικές υπηρεσίες έναντι εναλλακτικών τρόπων διανομής περιεχομένου» ο Ανδρέας Γεωργιάδης, Content Marketing & VAS Senior Manager της NOVA ενημερώνει πώς μια παραδοσιακή δορυφορική πλατφόρμα, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου (IPTV), ενώ ο Αναστάσιος Νικογιάννης της Eurobroadband θα ενημερώσει πώς παρέχεται high speed internet μέσω δορυφορικής μετάδοσης. Με άλλα λόγια οι δύο ειδικοί θα δείξουν ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν που το μέσο μετάδοσης καθόριζε κατά κάποιο τρόπο και το είδος της πληροφορίας, σήμερα μπορούμε να μεταφέρουμε οποιοδήποτε είδος πληροφορίας από οποιοδήποτε μέσο μετάδοσης.

Το συνέδριο Salonica Electronix 2017 έχει σκοπό να αναδείξει και να καλύψει τα θέματα που αφορούν τους κλάδους των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης. Για αυτό το λόγο έχουν σχεδιαστεί 15 θεματικές ενότητες στις οποίες θα αναπτυχθούν συνολικά 54 θέματα. Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορεί να έχει όποιος ενδιαφέρεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://salonica-electronix.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD στην οποία και μπορεί να κάνει απευθείας εγγραφή αν επιθυμεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του. Εναλλακτικά η εγγραφή θα γίνεται και στο συνεδριακό κέντρο.