Πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών ο δημοφιλής γίγαντας της σειράς Game Of Thrones, βρετανός ηθοποιός και πρώην μπασκετμπολίστας Νιλ Φίνγκλετον, από καρδιακή ανεπάρκεια.

«Πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς, τον θάνατο, το Σάββατο, του Νιλ Φίνγκλετον, του ψηλότερου ανθρώπου στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανακοίνωσε ο βρετανικός σύλλογος μεγαλόσωμων ανθρώπων.

Ο Φίνγκλετον, που είχε ύψος 2,32, είχε γεννηθεί στο Ντέραμ της βορειοανατολικής Αγγλίας και αρχικά ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Έπαιξε σε ομάδες στις ΗΠΑ και στην Ισπανία και επέστρεψε στη Βρετανία για να ξεκινήσει καριέρα ηθοποιού.

Έπαιξε στην ταινία X-men: Η πρώτη γενιά, στους 47 Ρονίν με τον Κιανού Ριβς και στην επιτυχημένη σειρά Game of Thrones όπου ενσάρκωνε τον Μαγκ μαρ Τουν Ντο Ουέγκ, τον αποκαλούμενο Μαγκ τον Ισχυρό.

Το 2006 ο Φίνγκλετον είχε αποκαλύψει ότι όλοι στην οικογένειά του είναι ψηλοί αλλά ο ίδιος ήταν πάντα ο πιο μεγαλόσωμος. «Άρχισα να ψηλώνω από την ηλικία των 11. Στα 16, ήμουν 2,25 και σταμάτησα να ψηλώνω στα 18 μου. Αν εξαιρέσουμε τα ηλίθια σχόλια και τις ερωτήσεις είναι υπέροχο να είσαι ψηλός», είχε πει τότε.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου σήμερα είναι ο τούρκος Σουλτάν Κιοσέν, που έχει ύψος 2,51.