Ο Αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Πάξτον έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή λόγω επιπλοκών έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Ο Πάξτον, ο οποίος αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και δύο παιδιά, έγινε γνωστός για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Alien», «Ο Εξολοθρευτής», «Τιτανικός», «Apollo 13» και «Twister».

Το 2012 είχε κερδίσει βραβείο Emmy για το ρόλο του στη μίνι τηλεοπτική σειρά «Hatfields & McCoys», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Κέβιν Κόστνερ. Είχε, επίσης, υπάρξει υποψήφιος τέσσερις φορές για Χρυσή Σφαίρα για άλλες τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Η οικογένειά του σε δήλωσή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ένας αγαπητός σύζυγος και πατέρας, ο Μπιλ άρχισε την καριέρα του στο Χόλυγουντ δουλεύοντας σε ταινίες στο καλλιτεχνικό τμήμα και συνέχισε αποκτώντας μία λαμπρή καριέρα που διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες ως ένας αγαπητός και δημιουργικός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το πάθος του για τις τέχνες ήταν αισθητό σε όλους όσους τον γνώριζαν, και η ζεστασιά και η αστείρευτη ενέργεια του ήταν αδιαμφισβήτητες».