Εκανε ερασιτεχνικό θέατρο στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Ο καθηγητής θεάτρου στο σχολείο αυτό Στέλιος Παπαπέτρου την προετοίμασε για τις εισαγωγικές εξετάσεις, για να περάσει τελικά στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν καθώς και στο Οικονομικό Τμήμα τουΠανεπιστημίου Πειραιά. «Από πολύ μικρή είχα πάρει την απόφαση ότι θα γίνω ηθοποιός, είναι το μόνο πράγμα που είπα από τριών χρονών, όπως μου αποκάλυψε η μητέρα μου» λέει η ηθοποιός. «Εγκατέλειψα το Οικονομικό του Πειραιά και ακολούθησε το Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην τηλεόραση και όχι στο θέατρο, με τον Κώστα Κουτσομύτη και το «Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», γεγονός που θυμάμαι έντονα επειδή με επέλεξε μετά τη σχολή. Επί έναν χρόνο γυρίσαμε σχεδόν όλα τα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας, μια εξαιρετική εμπειρία για μένα. Ακολούθησαν διάφοροι ρόλοι στο θέατρο, αλλά ουσιαστικά αυτό που επιθυμούσα πολύ προέκυψε τα τελευταία εννιά χρόνια, μετά τη γνωριμία μου με τον σύζυγό μου Τάσο Ιορδανίδη.

Ολες οι δουλειές που έχουμε κάνει με τον Τάσο είναι πολύ σημαντικές για μένα. Από το «Δάσος» του Μάμετ, τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό, τις «Ιδιωτικές ζωές» του Νόελ Κάουαρντ, το «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ με τη Χρυσούλα Διαβάτη μέχρι το «Εγκλημα και τιμωρία» που παίζουμε τώρα για δεύτερη χρονιά. Τα δύο χρόνια (2013-2014) που παιζόταν η παράσταση με τη Χρυσούλα επί σκηνής, σε αυτό το φοβερό έργο, τα θυμάμαι με πολλή αγάπη. Στη συνέχεια ήρθε και το βραβείο Κάρολος Κουνστην κατηγορία Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Θεατρικού Εργου για τους ρόλους μας στην παράσταση ως επιστέγασμα της δουλειάς, αλλά νομίζω το μεγαλύτερο βραβείο ήταν αυτό που συνέβαινε κάθε βράδυ με το κοινό. Μια πολύ ωραία εμπειρία ήταν η πρώτη μου επαφή με τον κινηματογράφο, με την ταινία «Μικρός Ινδιάνος»του φίλου μου Σταύρου Στάγκου, στην οποία κέρδισα το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Δράμας».

«ΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΔΑΣ». Παράλληλα με το «Εγκλημα και τιμωρία» που συνεχίζεται στο θέατρο Ανεσις με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά, η ηθοποιός κάνει πρόβες για την παράσταση του έργου «Το στρίψιμο της βίδας» του Χένρι Τζέιμς, που θα ανέβει τον Ιανουάριο στο ίδιο θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου. «Ηταν επιλογή του Τάσου να συνεργαστούμε με τον Δημοσθένη και νομίζω ότι και αυτήν τη φορά θα δικαιωθεί στην επιλογή του. Είναι ένας πολύ ενδιαφέρων και πολυπράγμων καλλιτέχνης, που δεν μένει σε ένα πράγμα και νομίζω ότι το καινούργιο του τόλμημα που ονομάζεται σκηνοθεσία έχει πολύ γερές βάσεις. Αυτό το μυθιστόρημα, από την ημέρα που γράφτηκε, γύρω στο 1900, μέχρι και σήμερα, έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, έχει γίνει ταινία, θεατρικό έργο. Ο Ιάσονας Παπαματθαίου με τον οποίο παίζουμε στην παράσταση είναι και αυτός ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, του οποίου νομίζω οι δουλειές από εδώ και πέρα θα συζητηθούν. Και χαίρομαι που κάνουμε αυτήν τη δουλειά μαζί».

info

«Το στρίψιμο της βίδας», θέατρο Ανεσις (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7488.881-2). Πρεμιέρα στις 10/1/ 2017. Διασκευή – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας. Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη. Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Ιάσονας Παπαματθαίου