H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο «Τοmorrow», την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company (ΗDC), που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την ομώνυμη χορογραφία της Γιάσμιν Βάρντιμον, η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράστασης μαζί με άλλα τέσσερα έργα ελλήνων και ξένων χορογράφων. Πρόκειται για τα: «Vertical Road» του Άκραμ Καν, «Steps in the Street» της Μάρθας Γκράχαμ, «Special Gala» του Tόνο Λάχκυ και «Façade» του Αντώνη Φωνιαδάκη.

Η Hellenic Dance Company δημιουργήθηκε από την Παυλίνα Βερέμη το 2000 στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και αποτελεί σήμερα ένα περιβάλλον έμπνευσης και ευκαιριών, καθώς είναι μια ζωντανή γέφυρα ανάμεσα στην παγκόσμια χορευτική αρένα και το σύγχρονο ελληνικό χορευτικό δυναμικό.

Κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε ετών της λειτουργίας της, η Hellenic Dance Company κάλεσε σε συνεργασία διακεκριμένους χορογράφους από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι είτε δημιούργησαν έργα ειδικά για τους χορευτές της ομάδας, είτε δίδαξαν σε αυτούς έργα από το ρεπερτόριό τους.

Στις παράγωγες της ήδη μέχρι σήμερα περιλαμβάνονται έργα ελλήνων και ξένων χορογράφων του 20ού αιώνα όπως οι: Μάρθα Γκράχαμ, Βιμ Βαντεκέυμπους, Άκραμ Καν, Πασκάλ Ριού, Χοσέ Λιμόν, Ρίτσαρντ Άλστον, Μάρτιν Λώρενς, Κωνσταντίνου Ρήγου, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Αντώνη Φωνιαδάκη, Μαρκ Μόρρις, Ζουζού Νικολούδη, Χάρη Μανταφούνη, Γιάσμιν Βάρντιμον, Αθηνάς Bάχλα, Χόφες Σέχτερ, Rootlessroot, Τόνο Λάκχυ, Jukstapoz κ.ά.

Εκτός από τις ετήσιες παραστάσεις της στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), η Hellenic Dance Company παρουσίασε, σε συνεργασία με την Martha Graham Dance Company, τo έργο Panorama τον Μάρτιο του 2014 στο New York City Center και τον Ιούλιο του 2014 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Επίσης έχει παρουσιάσει παραγωγές της στις Βρυξέλλες και στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού.

«Tomorrow»

Χορογραφίες: Άκραμ Καν, Μάρθας Γκράχαμ, Αντώνη Φωνιαδάκη, Tόνο Λάχκυ και Γιάσμιν Βάρντιμον

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

(Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210-7282.333)

Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4

& Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00.

Εισιτήρια: 6 έως 15 ευρώ.

Συμπαραγωγή

Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης