«Η απόφαση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία γνωστοποιεί τη νέα σύνθεση του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με πρόεδρο τον Γιάννη Μηλιό.

Σημειώνεται ότι η επιλογή Μηλιού ήταν έκπληξη δεδομένου ότι ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ, είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι επομένως άτοπη η διαπίστωση ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πέρα από τη συνθηκολόγηση», είχε γράψει στο facebook τον περασμένο Ιανουάριο

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το νέο ΔΣ του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ

Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος

Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης

Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ

Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός

Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ

Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Σκεπτικό της απόφασης

Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».