Μαγεία, ακροβατικά, υπέροχες εικόνες. Αυτά θα είναι τα συστατικά της παράστασης «Cirque Invisibile» που ανεβαίνει από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή στο θέατρο Παλλάς.

Πρωταγωνιστές της, δύο γνώριμα από παλιά πρόσωπα ελέω Φεστιβάλ Αθηνών. Η Βικτόρια Τσάπλιν, κόρη του αθάνατου Σαρλό και του μεγάλου αμερικανού συγγραφέα Ευγενίου Ο’Νιλ, χαρισματική χορεύτρια και ικανή ακροβάτισσα. Δίπλα της, ο κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερός της σύντροφός της, Ζαν Μπατίστ Τιερέ, εξαιρετικός κλόουν και σωστός ηθοποιός.

Αξιοποιώντας τα ταλέντα τους, παρουσιάζουν επί σκηνής ένα σωστό ανεμοστρόβιλο σουρεαλιστικών παραμορφώσεων με όχημα τους το έξυπνο χιούμορ, την δεξιοτεχνία και την ιδιαίτερη αισθητική. Κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της μαγείας και των ονείρων, ξεφεύγοντας από την πεζή πραγματικότητα.

Η ιστορία της παράστασης στήνεται πάνω στην αναζήτηση της φιλοσοφικής λίθου της τέχνης. Για τις ανάγκες της η Τσάπλιν μεταμορφώνεται σε εξωτικό πουλί, ισορροπεί πάνω σε τεντωμένο σκοινί ανακατεύοντας σαν άλλη αλχημίστρια την αέρινη κίνησή της με την φαντασμαγορία του νούμερου.

Από την άλλη, ο Τιερέ σαν αυθεντικός κωμικός προκαλεί γέλιο όχι μόνο με τις αστείες γκριμάτσες του αλλά και με τις υποκριτικές του ικανότητες. Τα βάζει ακόμα και με τον ίδιο του τον εαυτό, κάνει γκάφες με μια επιτηδευμένη αφέλεια ώστε να προσφέρει ψυχαγωγία στους θεατές. Το κερασάκι στην τούρτα του θεάματός του, δίνουν οι δόσεις μαγείας και τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα.

Και μπορεί το ντουέτο να καλείται να γεμίσει τη σκηνή του Παλλάς μόνο του, με μοναδικούς τους συμπρωταγωνιστές έναν – αυξομειούμενο στο μέγεθος – λαγό και κάποιες περίεργες πάπιες. Ωστόσο το στοιχείο αυτό δεν τους στερεί τίποτα από την ουσία του υπερθεάματος που προσφέρουν στο κοινό τους. Μιλούν μαζί τους με το χιούμορ τους και τους αγγίζουν ακόμα και συναισθηματικά χάρη στις διακυμάνσεις της ερμηνείας τους.

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα που βγάζουν στα νούμερά τους, παίζει και το γεγονός πως οι δυο τους συμπράττουν καλλιτεχνικά τα τελευταία 35 χρόνια περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο το τσίρκο τους. Στην αρχή όταν το ίδρυσαν το είχαν ονομάσει Cirque Bonjour (Τσίρκο Καλημέρα), αργότερα μετασχηματίστηκε σε Cirque imaginaire (Φανταστικό τσίρκο) και πλέον από το 1990 λέγεται Cirque invisible (Αόρατο τσίρκο).

Πληροφορίες

Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5 – Αθήνα, τηλ.: 210 3213100. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Οκτωβρίου: 20.30, Κυριακή 23 Οκτωβρίου: 17.30. Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: ζώνη Δ: 20 ευρώ, ζώνη Γ: 30 ευρώ, ζώνη Β: 40 ευρώ, ζώνη Α: 50 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη: 60 ευρώ, μειωμένο (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι): έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες: ζώνη Δ: 16 ευρώ, ζώνη Γ: 24 ευρώ, ζώνη Β: 32 ευρώ, ζώνη Α: 40 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη: 48 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία του Παλλάς, καταστήματα Public και Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.