Η Μόνικα Μπελούτσι ταξίδεψε στη βρετανική πρωτεύουσα για την προώθηση της νέας ταινίας «On the Milky Road» του Εμίρ Κουστουρίτσα και φωτογραφήθηκε πάνω στο κόκκινο χαλί του Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (BFI).

Δεν είναι κάτι σπάνιο η ιταλίδα καλλονή να μονοπωλεί τα φωτογραφικά φλας. Η μαύρη μακριά φούστα και το πουκάμισο με τις διαφανείς δαντέλες που φορούσε το βράδυ του Σαββάτου απέπνεαν κομψότητα και έντονο αισθησιασμό. Στα 52 της χρόνια η Μπελούτσι συνεχίζει να καίει καρδιές.

Σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, η πρώην σύντροφος του ηθοποιού Βενσάν Κασέλ είπε ότι δεν έχει καμιά θαυματουργή συνταγή ομορφιάς. «Δεν είμαι ο τύπος που ξυπνά στις 6 το πρωί για να πάει στο γυμναστήριο. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν τα γλυκά, τα ζυμαρικά, ένα ποτήρι κρασί και πολύ περιστασιακά ένα τσιγάρο», τόνισε πριν προσθέσει με χιούμορ: «Η συμβουλή μου: φάτε καλά, πιείτε, διασκεδάστε και γελάστε πολύ».

Στην ταινία που σύντομα θα προβληθεί στις αίθουσες, η Μπελούτσι υποδύεται μια μυστηριώδη πρόσφυγα ιταλικής καταγωγής. Στις σελίδες του Paris Match, η ιταλίδα καλλονή διηγείται την πλοκή του φιλμ: «Είναι μια υπέροχη αισθηματική ταινία, με φόντο τον πόλεμο στα Βαλκάνια, μεταξύ 1990 και 1994. Δύο άνθρωποι που έχασαν τα πάντα και δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν. Μια ιστορία αγάπης ενηλίκων. Μαζί με τη βία, το πάθος, την ποίηση, κάτι το ονειρικό που συνδέεται με τον κόσμο του Εμίρ Κουστουρίστα που συναντήσαμε ήδη στον ‘Καιρό των Τσιγγάνων'».