Τη μεταφορά της ανυπέρβλητης σειράς κινουμένων σχεδίων The Lion King (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών) του 1994, σε live-action ταινία, σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό, ανακοίνωσε η Disney.

Η νέα ταινία ακολουθεί τεχνολογικά τη μορφή του The Jungle Book (Το Βιβλίο της Ζούγκλας) που βγήκε στις αίθουσες τον Απρίλιο και απέφερε στα ταμεία εισπράξεις 965,8 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και την οποία σκηνοθέτησε επίσης ο Φαβρό, εγγυητής πια μεγάλων επιτυχιών εισπρακτικά αλλά και τεχνολογικά.

Να θυμίσουμε ότι ο Φαβρό ήταν παραγωγός των Avengers και Iron Man 3, στο οποίο και έπαιξε, ενώ σκηνοθέτησε, μεταξύ άλλων, τα Iron Man και Iron Man 2, το Chef και το Zathura.

Το The Lion King είναι μία από τις μεγαλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, είναι πολυβραβευμένη, ενώ το τραγούδι Can You Feel The Love Tonight των Έλτον Τζον και Τιμ Ράις βραβεύτηκε με Όσκαρ πρωτότυπου τραγουδιού. Τη μουσική επένδυση της ταινίας έκανε ο Χανς Ζίμερ και όπως όλα δείχνουν η νέα ταινία θα περιλαμβάνει τα τραγούδια από την παλιά ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες μέχρι στιγμής.

Το 2017 έρχεται στις αίθουσες μία ακόμη ταινία, βασιμένη στο κλασικό animation της Disney, «H Πεντάμορφη και το Τέρας», με πρωταγωνίστρια την Έμμα Γουότσον, γεγονός που φανερώνει την πρόθεση της Disney να φρεσκάρει για το κοινό της, κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, κάνοντας χρήση της πιο πιο σύγχρονης τεχνολογίας, προσδοκώντας ακόμη περισσότερα κέρδη, μια και ποντάρει σε ήδη δοκιμασμένα και επιτυχημένα «προϊόντα».

Ας μην ξεχνάμε ότι την ταινία The Lion king ακολούθησε το ομώνυμο μιούζικαλ που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ, με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και απήχηση, κερδίζοντας μάλιστα 6 βραβεία Tony!

Παραμένει δε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ τα τελευταία 19 χρόνια, ενώ μεταφράστηκε σε 8 διαφορετικές γλώσσες και μεταφέρθηκε σε 23 παραγωγές ανά τον κόσμο.