Τις παραστάσεις υψηλού επιπέδου, που θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο 2016 – 2017, προέβαλε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μετά την σημερινή παρουσίαση του προγράμματος, από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Νίκο Διαμαντή.

Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, καθώς όπως είπε: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά» -η ναυαρχίδα του πολιτισμού για την πόλη του Πειραιά, όπως συχνά αναφέρει- «ξαναμπήκε στον χάρτη των μεγάλων θεάτρων της χώρας, μετά από πολλά χρόνια που παρέμενε κλειστό λόγω της ανακατασκευής του το 2013».

Έκανε λόγο για «αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο θέτει ψηλά τον πήχη στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί παράλληλα, στους στόχους που είχαν θέσει όπως η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, ώστε να γνωρίσουν το θέατρο και την ιστορία του, αλλά και η υλοποίηση της δράσης «Πάμε Πειραιά – Πάμε Δημοτικό Θέατρο», όπου φορείς της πόλης του Πειραιά παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Σημαντική παράμετρος, όπως σημείωσε ο Γιάννης Μώραλης ήταν και η αναβάθμιση του θεάτρου, παράλληλα με μια σημαντική οικονομική εξυγίανση, αφού μειώθηκαν κατά πολύ τα λειτουργικά κόστη του Δημοτικού Θεάτρου. Παράλληλα, ο δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με συνολική χρηματοδότηση που φτάνει τις 750.000 ευρώ ανά έτος για τέσσερα χρόνια.

Ο δήμαρχος Πειραιά, κάλεσε όλους τους Αθηναίους και τους κατοίκους της Αττικής, να επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν τις υψηλού επιπέδου παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου, αφού θα τους χαρίσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.