Ο αμερικανός τραγουδιστής της R&B Κρις Μπράουν, γνωστός για τη μουσική του αλλά και τις διάφορες περιπέτειές του με τη δικαιοσύνη, συνελήφθη την Τρίτη κατηγορούμενος για επίθεση με όπλο σε μια γυναίκα.

Ο Μπράουν οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) χθες το απόγευμα, δήλωσαν ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων της τάξης και ο δικηγόρος του τραγουδιστή Μαρκ Γκεράγκος, ο οποίος έχει επίσης υπερασπιστεί στη δικαιοσύνη κυρίως την Γουινόνα Ράιντερ και τον Μάικλ Τζάκσον.

Στη συνέχεια συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση με όπλο.

Η αστυνομία έκανε έρευνα το απόγευμα στην πολυτελή του κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Ταρζάνα του Λος Άντζελες έπειτα από κλήση που έγινε στην άμεση δράση τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα που τηλεφώνησε στην αστυνομία είπε ότι ο Κρις Μπράουν την στόχευε με ένα όπλο.

Χθες το πρωί, ενώ αρνείτο να αφήσει την αστυνομία να μπει στο σπίτι του χωρίς να έχει ένταλμα έρευνας, ο Μπράουν ανήρτησε κάποια βίντεο στο Instagram στα οποία έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ αυτού που συνέβαινε στον ίδιο και των αιτιών που οδήγησαν στη δημιουργία του κινήματος «Black Lives Matter» (Οι Ζωές των Μαύρων Μετράνε), το οποίο καταγγέλλει την αστυνομική βία σε βάρος των μαύρων.

«Πρέπει να σταματήσετε το παιγνίδι αυτό στο οποίο κάνετε εμένα τον Κακό, σα να τρελάθηκα. Δεν συμβαίνει αυτό», λέει φανερά νευριασμένος στο βίντεο που ανήρτησε ο τραγουδιστής.

«Όταν θα πάρετε το ένταλμα θα ανέβετε (στο σπίτι μου) και δεν θα βρείτε τίποτα, ηλίθιοι», προσθέτει. «Είστε η χειρότερη φάρα του κόσμου, εσείς η αστυνομία», συμπληρώνει οργισμένος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης για τις διασημότητες TMZ, ο Μπράουν είχε πετάξει από ένα παράθυρο μια τσάντα που περιείχε ένα πιστόλι και ναρκωτικά.

Η Μπέιλι Κούραν, η οποία στέφθηκε φέτος «Μις Καλιφόρνια» στα καλλιστεία που έγιναν στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι αυτή τηλεφώνησε στην αστυνομία. Επίσης ανήρτησε και αυτή βίντεο στο Instagram για να πει τη δική της εκδοχή των γεγονότων.

«Πιστεύετε ειλικρινά ότι ήθελα να συμβεί αυτό και ότι ήταν λάθος μου;», λέει στο βίντεο και προσθέτει: «Αν κάποιος σας έβαζε ένα πιστόλι στον κρόταφο τί θα κάνατε; Θα παίρνατε την αστυνομία».

Η Μπέιλι Κούραν δήλωσε παράλληλα στο TMZ ότι βρισκόταν μαζί με μια φίλη της στο τζακούζι στο σπίτι του Μπράουν και ότι ο τραγουδιστής νευρίασε όταν αυτή θαύμασε το κόσμημα που της έδειξε ένας από τους προσκεκλημένους του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός τραγουδιστής της R&B, με επιτυχίες όπως το «Run It!» και το «Kiss Kiss» που βρίσκονται στην κορυφή των μουσικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, έχει περιπέτειες με τη δικαιοσύνη. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η καταδίκη του επειδή είχε χτυπήσει την σύντροφό του εκείνη την εποχή, την γνωστή ποπ-σταρ Ριάνα, πριν από την τελετή απονομής των Grammy το 2009.

Επίσης το 2014 είχε ομολογήσει ότι είναι ένοχος για επίθεση σε έναν άνδρα μπροστά από ένα ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον, ενώ νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε κατηγορηθεί ότι ήταν βίαιος απέναντι σε μια γυναίκα στο Λας Βέγκας.