Με κεντρικό σύνθημα «Με την άδειά σας…ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!», το Mega μετά την απόρριψη της αίτησης αδειοδότησής του από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας, πέρασε στην αντεπίθεση.

Έτσι, έβγαλε στον αέρα σποτάκια όπου διαφημίζει οικονομικά πεπραγμένα των 27 χρόνων λειτουργίας τους, εμμένοντας τόσο στην στήριξη της εγχώριας καλλιτεχνικής αγοράς μέσω των παραγωγών του όσο και στην οικονομική συνεισφορά του με τους φόρους και τις εισφορές που έχει καταβάλλει.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο φιλμάκι λέγεται πως μέχρι σήμερα οι ιθύνοντες του καναλιού έχουν καταβάλλει 182,7 5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους μισθωτών υπηρεσίών και φόρους εισοδήματος, 329,2 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους τηλεοπτικούς διαφήμισης και 230 εκατομμύρια ευρώ σε φ.π.α.

Ακόμα για τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία έχουν πληρωθεί 78 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το αγγελιόσημο 497,5 εκατομμύρια. Επίσης, για τα τέλη συχνοτήτων έχουν καταβληθεί 34 εκατομμύρια. Τέλος, οι υπεύθυνοι του καναλιού υποστηρίζουν πως από τα ταμεία του σταθμού έχουν βγει 1,350 δις ευρώ σε εισφορές υπέρ του δημοσίου.

Στο δεύτερο διαφημιστικό που σχετίζεται με τις δαπάνες στον παραγωγικό τομέα του καναλιού, τονίζεται πως από το 1989 έως σήμερα έχουν ξοδευτεί 992,386 εκατομμύρια ευρώ σε πρωτότυπες παραγωγές ψυχαγωγίας και ενημέρωσης όταν το αντίστοιχο ποσό για τα αθλητικά προγράμματα φτάνει τα 151,556 εκατομμύρια ευρώ.

Ως προς το μισθομένο πρόγραμμα, στις ξένες ταινίες και σειρές καταβλήθηκαν 250,429 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, για τις ελληνικές ταινίες δόθηκαν 34,853 εκατομμύρια ευρώ, εκτινάσσοντας το συνολικό ποσό των δαπανών προγράμματος σε 1,4 δις ευρώ.

Η δράση με τα βιντεάκια, συνεχίζεται επίσης με μεμονωμένες σκηνές και ατάκες γνωστών σειρών του όπως το «Στο παρά πέντε», «Δυο ξένοι», «Ευτυχισμένοι μαζί», που έμειναν στην καθημερινή κουλτούρα. Πάντα βέβαια με το απαραίτητο μήνυμα #MegaSynexizoume που είναι και η φράση για την καμπάνια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να δείτε τα βιντεάκια εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=2Sblts-z9Kw

https://www.youtube.com/watch?v=0qc4yH5i4w8

https://www.youtube.com/watch?v=oTfsti8fbok

https://www.youtube.com/watch?v=nKklL1mCA5o