Να καταστεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ισχυρός και παρεμβατικός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, είναι ο στόχος της συνεργασίας που εγκαινίασαν συναρμόδιοι φορείς με την προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την οργάνωση Πολιτιστικών και Επιστημονικών Δράσεων στο Θέατρο.

Την σύμβαση, με στόχο τη χρηματοδότηση λειτουργίας -είναι 4ετούς διάρκειας- την συνυπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νεολαίας δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 645.200 ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους 295.200 ευρώ χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Αττικής, ενώ 350.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΝ.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι να αναδειχθεί ο πολυδύναμος χαρακτήρας του Δημοτικού Θεάτρου προκειμένου να εξυπηρετεί:

– Την διάδοση του πολιτισμού, την πολιτιστική και επιστημονική αναβάθμιση του δήμου.

– Την ανάδειξη, διάδοση στοιχείων του πολιτισμού και των επιστημών.

– Την ενίσχυση της θεατρικής, καλλιτεχνικής ανάπτυξης του δήμου.

– Την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα πραγματοποιούνται Πολιτιστικές και Επιστημονικές Δράσεις, όπως: παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις, συνέδρια, διαλέξεις, ημερίδες, εκθέσεις κ.λπ.