Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Roskilde Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ πολιτισμού και μουσικής της Βόρειας Ευρώπης, οι Red Hot Chili Peppers τα έδωσαν όλα στη χθεσινή συναυλία, που σηματοδότησε την έναρξη της πέμπτης μέρας του φεστιβάλ.

Η μπάντα από την Καλιφόρνια επέδειξε ότι δεν είναι τυχαίο που είναι μαζί για σχεδόν τριάντα χρόνια. Έχουν κερδίσει εφτά βραβεία Grammy, έχουν πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ και το 2012 εισήλθαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Οι μοναδικές ικανότητες των τεσσάρων μελών άφησαν το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Ο Michael «Flea» Balzary έδωσε ένα masterclass 90 λεπτών παίζοντας μπάσο, ενώ ο τραγουδιστής Άντονι Κίντις εξέπληξε τους Δανούς με τη μοναδική φωνή του. Ακόμα και ο ντράμερ Τσαντ Σμιθ κατάφερε να αποδείξει ότι δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους ντράμερ όλων των εποχών.

Californication, Dani California, Aeroplane, Scar Tissue, Around the World, Otherside, The Zephyr Song η λίστα των επιτυχιών είναι μεγάλη. Ωστόσο, οι ζωντανές εμφανίσεις των Chili Peppers δεν έχουν καμία σχέση με την εκτέλεση των κομματιών στα άλμπουμ τους.

Στα live δεν τραγουδούν όλους τους στίχους τέλεια, τζαμάρουν ανάμεσα σε κλασικά hits και αψηφούν κάθε σύμβαση. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που είναι τόσο μεγάλοι ροκ σταρς σήμερα.

Για επιδόρπιο, και μετά από ένα σχεδόν υποχρεωτικό encore, η μπάντα πάτησε τέρμα το γκάζι με το «Under The Bridge» προς μεγάλη χαρά των θαυμαστών. Στη συνέχεια, ο Κίντις έδωσε μια από τις καλύτερες επιδόσεις του στο «Give It Away», το κομμάτι που παίζουν πιο συχνά στα live τους.