Με κόκκινα γάντια του μποξ και μια μπλούζα με το κόκκινο φύλλο σφενδάμου (το σύμβολο της εθνικής σημαίας), ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό εμφανίζεται με χαμόγελο και αισιοδοξία καθώς ετοιμάζεται για τον τελευταίο του ρόλο: έναν ήρωα κόμικ. Δεν πρόκειται για αφίσα κάποιας καμπάνιας, όπως πέρυσι που είχε φωτογραφισθεί σε ένα ρινγκ πυγμαχίας – καθότι και μποξέρ – αλλά για το εξώφυλλο της έκδοσης «Εμφύλιος Πόλεμος ΙΙ: Διαλέγοντας Πλευρές Νο 5» της Marvel, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου.

Ο αγαπημένος των social media έχει προκαλέσει στη χώρα του ένα είδος «τριντο-μανίας» και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο καναδός καλλιτέχνης και συγγραφέας Τσιπ Ζντάρσκι ήθελε τον Τριντό μέρος της ιστορίας του. «Είναι ο πιο δημοφιλής Καναδός αυτή τη στιγμή, ενώ ακολουθεί ο ράπερ Drake – και μάλλον εκείνος δεν θα συμφωνούσε να γίνει χαρακτήρας στο κόμικ» δήλωσε στον καναδικό Τύπο ο Ζντάρσκι. «Ενώ το γραφείο του Τριντό συμφώνησε με την ιδέα».

ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ. Η ιστορία επικεντρώνεται στην καναδική ομάδα σούπερ ηρώων με το όνομα Alpha Flight, η οποία δουλεύει για το παγκόσμιο αμυντικό πρόγραμμα του Captain Marvel. Οταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ηθικό δίλημμα, η ομάδα αποφασίζει να ζητήσει συμβουλές από το παλιό αφεντικό της, τον Τριντό. Ο Ζντάρσκι προσπάθησε να μπει στη θέση του καναδού πρωθυπουργού και να καταλάβει πώς θα ανταποκρινόταν σε ορισμένες καταστάσεις. «Νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά. Ελπίζω να μη με πάρει τηλέφωνο και να ρωτήσει «γιατί με έβαλες να λέω κάτι τέτοιο π.χ. στον Iron Man»» συνέχισε ο Ζντάρσκι. «Είναι λίγο δύσκολο, ωστόσο καταλαβαίνει κανείς πως ό,τι και να λέει ο πρωθυπουργός ως ήρωας κόμικ είναι απλώς μυθοπλασία».

Ο καρτουνίστας Ραμόν Πέρεζ αποφάσισε να σχεδιάσει τον Τριντό στο ρινγκ του μποξ, επειδή ήθελε μια διαφορετική εικόνα από εκείνη ενός πολιτικού με κοστούμι και γραβάτα – όπως είναι όλοι οι πολιτικοί σήμερα. Ο Τριντό είναι ο τρίτος πολιτικός που προστίθεται στην οικογένεια της Marvel. Ο πρώτος ήταν ο πατέρας του Πιερ Τριντό (Uncanny X-Men το 1979), ενώ το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε το ντεμπούτο του στο Secret Invasion Νο 8.