Αγγίζοντας 100% πληρότητα σε όλες τις παραστάσεις και 40.000 θεατές ακόμη και στο μπαρ το οποίο λειτουργεί και ως εξώστης, το θέατρο Πορεία συνεχίζει με συνέπεια και καλλιτεχνική προσήλωση τη θεατρική περίοδο 2016-2017, η οποία θα περιλαμβάνει πρώτες συνεργασίες, νέες αφίξεις, καθώς και επιτυχίες της χρονιάς που πέρασε.

Έτσι, για τρίτη χρονιά επανέρχεται η βραβευμένη παράσταση «Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, που μέτρησε 250 παραστάσεις και 60.000 θεατές και δεν έπαψε ποτέ να είναι sold-out τα τελευταία δύο χρόνια.

«Θα εμπλουτιστεί με τρία νέα κοριτσάκια και εκτός από την κόρη μου θα εναλλάσσονται με άλλα δύο για να ξεκουράζονται» λέει ο Δημήτρης Τάρλοου, καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής του θεάτρου Πορεία. «Επιπλέον, θα ξαναγυριστούν κάποιες κινηματογραφικές σκηνές, οπότε θα υπάρχει ένα νέο στοιχείο για τους θεατές να δουν, γιατί θα αλλάξουν κάποια πράγματα.

Η Χίμαιρα είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δέκα χρόνων τουλάχιστον και νομίζω δικαιολογημένα ο κόσμος θέλει να την δει και να την ξαναδεί. Υπάρχουν θεατές που έχουν δει την παράσταση μια και δύο φορές. Έχει υπερβεί τα 60.000 εισιτήρια και αυτό για εμάς είναι πολύ μεγάλη επιβράβευση των κόπων μας και δείχνει την δυναμική που μπορεί να έχει ένα θέμα, το οποίο έγινε για το Φεστιβάλ Αθηνών επί Λούκου και δημιούργησε τέτοιου είδους ρεύμα. Το είδαν άνθρωποι που δεν είχαν πάει ποτέ στο θέατρο. Αυτό για μένα έχει μεγάλη σημασία. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά είδαν θέατρο, στο θέατρο Πορεία, άνθρωποι από χωριά, από μέρη που δεν πηγαίνουν στο θέατρο, άνθρωποι από το εξωτερικό που ήρθαν ειδικά για την παράσταση -και υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις- νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο αξίζει κανείς τον κόπο να επενδύσει».

«Οι Τρεις αδελφές» του Τσέχωφ

«Παρότι δεν είναι η πιο αναμενόμενη και εύκολη ανάγνωση του έργου νομίζω ότι πήγε εξαιρετικά. Πρόλαβε και έκανε πάνω από 15.000 εισιτήρια μέσα σε δυόμισι μήνες που παίχτηκε και ο κόσμος συμμετείχε με θερμό ενδιαφέρον. Φυσικά υπήρξαν και κάποιοι που αντιδράσανε ή διαφώνησαν με την σκηνοθετική οπτική, αλλά οι περισσότεροι ήταν εξαιρετικά συγκινημένοι από την παράσταση. Γι’ αυτό θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά με το ίδιο ακριβώς καστ».

«Οι Τρειςευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς

«Η τρίτη παράσταση που θα ανέβει τον Ιανουάριο του 2017 είναι η πρώτη δική μου προσωπικά συνεργασία με τον Γιάννη Χουβαρδά, πράγμα το οποίο επιδίωκα εδώ και πολύ καιρό, διότι θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός και ενδιαφέρων σκηνοθέτης, και με ενδιέφερε να δω πώς θα διαβάσει ένα βοντβίλ, ένα έργο το οποίο είναι καθαρή κωμωδία, ενώ ο Χουβαρδάς συνήθως δεν κάνει καθαρές κωμωδίες. Απ΄ότι γνωρίζω δεν έχει ξανακάνει. Άρα είναι μια πρωτιά στη συνεργασία μας, μια πρωτιά στη συνεργασία μου με τον Χρήστο Λούλη και γενικά με ένα καστ το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό: με την Λένα Παπαληγούρα, την Άλκηστις Πουλοπούλου, τον Λαέρτη Μαλκότση, την Ιωάννα Κολιοπούλου, ανθρώπους που ήθελα να συνεργαστώ.

Επίσης είναι η τρίτη φορά που επιστρέφω στον Λαμπίς. Η πρώτη ήταν στην «Υπόθεση της Οδού Λουρσίν» σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή που έπαιξα μόνο, τη δεύτερη έπαιξα πάλι αλλά άλλο ρόλο σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα και τώρα θα παίξω πάλι σε σκηνοθεσία Χουβαρδά. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ ο Λαμπίς, γιατί παρουσιάζει με έναν ανάλαφρο τρόπο όλη τη ζωώδη πλευρά του ανθρώπου και τις σχέσεις του και η ζωή μέσα στα έργα του παρουσιάζει την εικόνα ενός εφιάλτη χωρίς τελειωμό. Αυτό όμως μαζί με πάρα πολύ γέλιο. Τώρα πώς θα αποδοθεί από τον Χουβαρδά, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να περιμένουμε να δούμε και μένα με ενδιαφέρει, αλλά αν κρίνω από την πρώτη παρουσίαση και την φωτογραφία που επέλεξε με τους επτά ηθοποιούς με σώματα πουλιών να κάθονται στον καναπέ νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον».

Θέατρο Πορεία

Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69

τηλ. 210-8210.991, 210-8210.082

www.poreiatheatre.gr

Πρόγραμμα σεζόν 2016-2017

H Μεγάλη Χίμαιρα

Πρεμιέρα 28/9/2016

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Φαναριώτη, Βασιλική Παναγιώτογλου, Μανιώ Τάρλοου, Καίτη Μανωλιδάκη, Δημήτρης Τάρλοου.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

Τρεις Αδερφές

Πρεμιέρα 26/10/2016

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Δημήτρης Τάρλοου

Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαριάννα Δημητρίου, Κώστας Κορωναίος, Γιάννης Νταλιάνης, Παντελής Δεντάκης, κ.ά.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από 14 Σεπτεμβρίου με προσφορά:Εισιτήρια Α ζώνης 17€(αρχική τιμή 20€), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 26/10.

Οι Τρειςευτυχισμένοι

Πρεμιέρα 21/1/2017

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λένα Παπαληγούρα, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Τάρλοου.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από 1η Δεκεμβρίου με προσφορά: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 15€ (αρχική τιμή 20€ και 17€ αντίστοιχα), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 21/1.