Τριπλάσια σχεδόν είναι τα φθινοπωρινά ραντεβού που θα δώσουν οι φίλοι της μουσικής, του θεάτρου και του χορού στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε σχέση με τα καλοκαιρινά, που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών. Την ώρα που ο 61χρονος θεσμός έχει εντάξει 11 παραστάσεις στο ρωμαϊκό ωδείο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για να φιλοξενηθούν από τις 31 Αυγούστου έως τις 9 Οκτωβρίου συνολικά 31 εκδηλώσεις, χωρίς να γίνουν περικοπές στις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Από τις ξένες μετακλήσεις το όνομα που ξεχωρίζει είναι εκείνο του αγαπημένου στο ελληνικό κοινό, νορβηγού τραγουδιστή Σίβερτ Χόγεμ –τον οποίο γνωρίσαμε μέσω των Madrugada –με ρεπερτόριο από την προσωπική του δισκογραφία και τις συνθέσεις του συγκροτήματος (29/9).

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 31 Αυγούστου με ένα αφιέρωμα στην Εντίτ Πιαφ της πολυπράγμονος δημιουργού Αν Καρέρ, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Ακολουθούν το δίδυμο Διονύση Σαββόπουλου – Ελένης Βιτάλη (1/9) και η παράσταση του Κώστα Φέρρη με τους Γιώργο Κιμούλη, Ηλία Λογοθέτη και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο μεταξύ άλλων υπό τον τίτλο «Ρεμπέτικο μυστήριο» (2/9). Επεται η μουσικοχορευτική παράσταση «Μικρασία φεύγαμε και για σένα λέγαμε» (4/9) με τους Λήδα Πρωτοψάλτη και Ζαχαρία Καρούνη, ενώ την επομένη στη σκηνή θα ανέβει η Ευανθία Ρεμπούτσικα με έργα της για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Καριοφυλλιά Καραμπέτη ανάμεσα σε μια πλειάδα σημαντικών ηθοποιών θα παιχτεί στις 7 Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσουν το επόμενο βράδυ η Ορχήστρα και η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού. Η Σβετλάνα Ζάχαροβα συμπράττει με τον βιολιστή Βαντίμ Ρέπιν (10/9). «Η ζωή του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου (12/9) και έπονται ο αριστοφανικός «Πλούτος» με σκηνοθετική υπογραφή Γιώργου Κιμούλη (14/9) και ο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (15/9).

ΔΙΠΛΟΣ ΜΙΚΗΣ. Η μουσική παράσταση «100 κιθάρες για την Ελλάδα» με τους Βαγγέλη Μπουντούνη και Μάρω Ραζή έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου και την επομένη θα παρουσιαστεί «Ο χορωδιακός Μίκης με τρόπο επτανησιακό», ενώ μελοποιημένη ποίηση από τον συνθέτη θα παρουσιαστεί και από την Τατιάνα Παπαγεωργίου (3/10). Χορευτές τάνγκο από την Αργεντινή, την Ελλάδα και την Ευρώπη συμπράττουν στο «Tango en eros» (18/9). H ισπανίδα τραγουδίστρια Κόντσα Μπούικα συναντά την ΚΟΑ (20/9). Ακολουθούν δυο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου –ο «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Τουμίνας Ρίμας (22/9) και η αριστοφανική «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού (24/9). Οι Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο (25/9), ενώ Στέφανος Κορκολής και Αλκηστις Πρωτοψάλτη συμπράττουν (26/9) για την ένωση Μαζί για το Παιδί. «100 τσιγγάνικα βιολιά» έρχονται στις 28 Σεπτεμβρίου, η μουσικοθεατρική παράσταση «Εννέα και πέντε» του Παντελή Βούλγαρη με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο και Οδυσσέα Ιωάννου (30/9), το έργο «Ηλιοποτισμένη» του Σταμάτη Σπανουδάκη (1/10), η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (2/10), η Αλέξια με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (4/10) και αφιέρωμα στον Αλκη Αλκαίο (5/10). Ο Γιάννης Πάριος θα εμφανιστεί στις 6 Οκτωβρίου και δυο μέρες αργότερα το μουσικό σύνολο που ίδρυσε η οικογένεια Στράους –Τhe Original Johann Strauss Orchestra –(8/10). Η αυλαία θα πέσει με το έργο του Μ. Σκουλούδη «Ο Ντεληκανής» (9/10), ενώ θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί ημερομηνία για συναυλία του ιταλού πιανίστα Λουντοβίκο Εϊναουντί.