Νεκρός στο σπίτι του σε προάστιο της Μινεσότα των ΗΠΑ, σε ηλικία 57 ετών, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο διάσημος τραγουδιστής Prince.

Τον θάνατο του θρυλικού μουσικού επιβεβαίωσε στο Associated Press ο εκπρόσωπός του, δίνοντας τέλος στα ερωτηματικά που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες, μετά τις πληροφορίες ότι είχε βρεθεί το πτώμα ενός άνδρα στο Paisley Park. Στην περιοχή, ήδη από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστός ο θάνατός του, άρχισαν να συγκεντρώνονται θαυμαστές του.

Ο Prince τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, με την επίσημη ενημέρωση να κάνει λόγο για γρίπη.

Μάλιστα, μετά από συναυλία που έδωσε στο «Fox Theatre» στην Ατλάντα, πριν μια εβδομάδα, εισήχθη για σύντομη νοσηλεία, έπειτα από επείγουσα προσγείωση που πραγματοποίησε το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Ο πρίγκιπας της funk και της R&B, Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια μιας σπουδαίας καριέρας 35 ετών και 39 δίσκων έγινε γνωστός, όχι μόνο για τα τραγούδια του, αλλά και για την οπτική τους παρουσίαση, τόσο στη σκηνή, όσο και στα βίντεο κλιπ του.

Είχε κερδίσει επτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Όσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984, η οποία θεωρείται μία από τις πλέον σημαντικές μουσικές ταινίες όλων των εποχών. Το εντυπωσιακό «When Doves Cry», που ακουγόταν στο soundtrack της ταινίας, όχι μόνο ξεχώρισε σαν single, αλλά ήταν το πρώτο τραγούδι του Prince που πήγε στην κορυφή των αμερικάνικων charts.

Από το ίδιο soundtrack ακολούθησαν το «Let’s Go Crazy» και «Purple Rain» που πήγαν στο αμερικάνικο νούμερο ένα και δύο, αντίστοιχα, καθιερώνοντας τον Prince ως μία από τις σημαντικότερες μορφές της δεκαετίας του ’80.

To 1986 ηχογράφησε το «Under The Cherry Moon» από το οποίο ξεχώρισε αμέσως το «Kiss», που σκαρφάλωσε στην κορυφή των επιτυχιών της Αμερικής. Την ίδια εποχή, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Christopher», δημιούργησε την μεγάλη επιτυχία των Bangles, «Manic Monday».

Στις αρχές του 1990, η μουσική του επένδυση στην ταινία «Batman» έφερε το ομότιτλο soundtrack στην κορυφή των charts για έξι συνεχόμενες εβδομάδες. Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, ο Prince έκανε την παραγωγή στο θρυλικό «Nothing Compares 2 U» που ερμήνευσε η Sinead O’ Connor.

Σε δημοσκόπηση του BBC, τον Απρίλιο του 2010, βρέθηκε στην όγδοη θέση, στη λίστα με τους καλύτερους κιθαρίστες των τελευταίων 30 ετών. Επίσης, την ίδια χρονιά το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο». Το 2004 είχε ανακηρυχθεί μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.