Ισως ξενίζει αυτή η περίεργη εξίσωση αλλά αν την προσεγγίσει κανείς με όρους μουσικούς άρα ποιητικούς ίσως και να ευσταθεί. Το 2=4 δίνει τέσσερις συντελεστές δύο δίσκους που θα αποτυπωθούν σε τρεις παραστάσεις, Παρασκεύη, Σάββατο και Κυριακή στον ΙΑΝΟ. Πρόκειται για τους δίσκους «MOSAIC» της Κορίνας Λεγάκη και «Απ΄το μηδέν» του Σπύρου Παρασκευάκου και του Ζαχαρία Καρούνη. Συνδετικός κρίκος των δύο αυτών νέων δισκογραφικών προτάσεων είναι ο Γιώργος Ανδρέου ο οποίος υπογράφει την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Ο λόγος στους συντελεστές:

Σπύρος Παρασκευάκος

«Απ’το μηδέν ,η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά . Τραγούδια μιας δεκαετίας, καθημερινά αισθήματα και αναζητήσεις ενός σύγχρονου ανθρώπου. Ένας δίσκος που ξεκίνησε από τις πιο βαθιές μου σκέψεις, τις πιο μοναχικές μου στιγμες και κατέληξε σε ένα μοίρασμα με ανθρώπους που πίστεψα και με πίστεψαν. Ένα ταξίδι σε μέρη, τόπους και αισθήματα και μία επιστροφή στα βασικά, στην αφετηρία. Μια αποδοχή καταγωγής και μνήμης».

Ζαχαρίας Καρούνης

«Για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα πορεία μου ένας συνθέτης και μάλιστα της νεώτερης γενιάς μου γράφει τραγούδια. Σε αυτό το δίσκο άλλαξα πολλά πράγματα στον τρόπο που ερμηνεύω , τα τραγούδια του Σπύρου Παρασκευάκου είναι τόσο αληθινά και από καρδιάς που έπρεπε να ξαναοργανώσω τα ερμηνευτικά μου μέσα απ’ την αρχή. Ετσι γεννήθηκε το » Απ το μηδέν»».

Γιώργος Ανδρέου

«Η Κορίνα Λεγάκη, ο Ζαχαρίας Καρούνης κι ο Σπύρος Παρασκευάκος. Τρεις νέοι καλλιτέχνες. Μαζί κι εγώ = τέσσερις. Δυο δίσκοι που ενορχήστρωσα κι επιμελήθηκα καλλιτεχνικά (μαζί με τη ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ):

* «MOSAIC» (ερμηνεύει η Κορίνα – φρέσκο βλέμμα σε εξαιρετικά τραγούδια από το χθες μας, που δεν έγιναν «σουξέ»)

* «ΑΠ’ ΤΟ ΜΗΔΕΝ» (ερμηνεύει ο Ζαχαρίας – τραγούδια καινούργια του Σπύρου, σε δικούς του στίχους αλλά και του Μάνου Ελευθερίου και του Χρήστου Παπαδόπουλου)

2 (δίσκοι) = 4 (συντελεστές). Αυτή η παρέα, μαζί με τρεις εξαιρετικούς μουσικούς (Σακελλαράκης, Καλαμάρας, Μπαριαμπάς) θα ανεβεί στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ (12, 13 και 20 Φεβρουαρίου). Θα παίξουμε τραγούδια των δυο νέων δίσκων, δικά μου γνωστά κι αγαπημένα κι άλλα σημαντικών δημιουργών που αγαπάμε να «ζωντανεύουμε»».

Κορίνα Λεγάκη ,

«Μια ακόμα «φωτογραφία της στιγμής» προστέθηκε στο προσωπικό μου άλμπουμ με το cd MOSAIC. Μια γόνιμη συνάντηση με τον συνθέτη, παραγωγό, και ενορχηστρωτή Γιώργο Ανδρέου. Τραγούδια μοναδικών δημιουργών που αγαπώ και θαυμάζω. Τραγούδια που γεννούν ένα μωσαϊκό ήχων κι επιβεβαιώνουν την διαχρονικότητά τους».

INFO

«2=4». Επι σκηνής: Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα, φλικόρνο), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα, κρουστά), Αιμίλιος Μπαριαμπάς (μπάσο)

IANOS, Σταδίου 24, 12, 13 & 20 Φεβρουαρίου 2016 τηλ.210 32 17 810, στις 21.30.