Ο απόηχος της παύσης Λούκου από το Φεστιβάλ Αθηνών με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά διαρκεί ακόμη. Τελευταία εξέλιξη η επιστολή την οποία δημοσιοποιούν οι καλλιτέχνες που επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τον υπουργό μεταφέροντας πρόταση – λύση για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Εξερχόμενοι από τη συνάντηση, όπως καταγγέλλουν, έμαθαν πως κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ετοιμαζόταν προς έκδοση το δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε τη διαθεσιμότητα του Γιώργου Λούκου. Η Όλια Λαζαρίδου γνωστοποίησε την κοινή επιστολή προς τον υπουργό με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο facebook.

Περιγράφουν τι συνέβη στο υπουργικό γραφείο, σημειώνουν πως έχει τραυματιστεί βαριά η εμπιστοσύνη τους, πως ζούμε σε κατασκότεινους καιρούς και αναρωτιούνται μήπως «απλώς “εχρησιμοποιήθημεν”».

Aκολουθεί το κείμενο που ανήρτησε η Ολια Λαζαρίδου που ανήκει στην ομάδα των καλλιτεχνών

«Επειδή φαίνεται ότι μάλλον ζούμε κατασκότεινους καιρούς, έχει τεράστια σημασία για εμάς να γνωρίζουμε εάν η συνάντηση μας σήμερα ήταν ειλικρινής, απροκάλυπτη και αθώα, με πραγματική την αναζήτησή συνθετικής λύσης ή ότι απλώς “εχρησιμοποιήθημεν”. 
Επειδή η εμπιστοσύνη μας είχε ήδη τραυματιστεί βαθιά – όπως με ευκρίνεια σας εξηγήθηκαν οι λόγοι κατά την πρώτη μας συνάντηση, έστω και χωρίς προσωπική σας ευθύνη- αντιλαμβάνεστε, έχει κρίσιμη σημασία για όλους μας η στοιχειώδης διευκρίνιση του τι συνέβη σήμερα το πρωί ανάμεσα μας.
 Φύγαμε με την εντύπωση της κοινής διάθεσης να δουλέψουμε στη διάρθρωση μιας ιδέας
συνέχισης και διάσωσης του θεσμού στην φετινή του έκδοση ενώ, ήδη, με δυσεξήγητη βιασύνη, ανακοινώνεται η παύση του κ Λούκου. Κάτι δεν καταλαβαίνουμε;
 Μας τιμάτε καθόλου εμάς κύριε υπουργέ; Θα μας τιμήσετε με μιαν απάντηση;»