Πριν από τρία χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, «Don’t walk away» και σήμερα μαζεύει υλικό για το δεύτερο. Στο μεσοδιάστημα η Idra Kayne (Ιντρα Κέιν) έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα πάνω σε σκηνές –του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Μια από τις στιγμές που επιλέγει είναι η εμφάνιση στο Ρότερνταμ το 2007, όταν τραγούδησε ως support στους De La Soul, στο πλαίσιο του Μeet The Streets Festival, χωρίς καν δισκογραφική δουλειά. «Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το να είσαι μαύρη φθάνει για να έχεις καλή φωνή. Ε, λοιπόν όχι, δεν έχουν όλοι καλή φωνή. Αν θεωρήσουμε ότι διαθέτω κάποιο ταλέντο αυτό το χρωστάω στη μητέρα μου που είναι λευκή και τραγουδάει υπέροχα και στον πατέρα μου που είναι μαύρος, αλλά δεν τραγουδάει γι’ αυτό ωραία» λέει γελώντας. Συνεχίζοντας την κουβέντα περί προκαταλήψεων το κορίτσι που λατρεύει να βρίσκεται πάνω στη σκηνή απαντάει γιατί επέλεξε να εκφραστεί μέσα από τον αγγλόφωνο στίχο: «Ξέρω ότι είναι πιο εύληπτο να ακολουθήσει κανείς τον ελληνικό στίχο. Απευθύνεσαι σίγουρα σε μεγαλύτερο κοινό. Αλλά αν κάνεις αυτό που αγαπάς, ιδανικά, προσπαθείς να το ορίσεις με όσο το δυνατόν λιγότερους εμπορικούς όρους».

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ. Η αγγλόφωνη σκηνή, συμπληρώνει, έχει κατακτήσει ένα σεβαστό κομμάτι του ακροατηρίου αλλά και πάλι κατέχει το μικρότερο σε σχέση με τα άλλα είδη. «Είναι πιο οικείο να τραγουδήσω στα αγγλικά και σε ρυθμούς και μελωδίες που εγώ αγαπώ. Με ό,τι έχω μεγαλώσει δηλαδή και έχουν καταγραφεί κυρίως στη συναισθηματική μου μνήμη». Αυτές λοιπόν θα είναι οι πρώτες ύλες του πρωτοχρονιάτικου σόου της στο Roof Stage του Gazarte (μαζί με τους Θοδωρή Γκουτσίδη, κιθάρα, Κωστή Βήχο, μπάσο, Ορέστη Μπενέκα, πλήκτρα, Γιώργο Κωστελέτο, τύμπανα).

Η μισή ελληνίδα και μισή αφρικανή Idra στην οποία όλο και περισσότεροι αποδίδουν τον τίτλο της soul funk queen της πόλης θα κάνει ποδαρικό στους φαν της με δικά της κομμάτια και διασκευές από αγαπημένες της φωνές όπως η Εϊμι Γουαϊνχάουζ. Αυτό που την κάνει χαρούμενη όμως είναι το γεγονός «ότι τα τελευταία χρόνια βιοπορίζομαι μόνο μέσα από τη μουσική. Από τα live αλλά και από τα μαθήματα μουσικής που παραδίδω. Αυτό με γεμίζει απολύτως» λέει η ερμηνεύτρια που από το 2000 έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το 2013 έπαιξε για πρώτη φορά, εξάλλου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την μπάντα της, ενώ το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε το Project Painted Black μαζί με τους Mc Yinka, Jerome Kaluta και Word of Mouth στον ίδιο χώρο. Σημαντικό κομμάτι όμως στη ζωή της έχει και το θέατρο αφού και φέτος εμφανίζεται στο Κάτια Δανδουλάκη στην παράσταση «Το βιβλίο των θρύλων» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιέτρη.