Μπορεί η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να έγινε γνωστή χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς βιβλίων της με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, ωστόσο συνεχίζει την «καριέρα» της στη μεγάλη οθόνη και μετά το τέλος των περιπετειών του νεαρού μάγου.

Την περίοδο αυτή βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, η πρώτη ταινία της μετά Χάρι Πότερ συγγραφικής περιόδου της Ρόουλιγνκ, το «Fantastic Beasts and Where to Find Them». Και προκειμένου να δελεάσει τους θαυμαστές των ιστοριών μαγείας της βρετανίδας, η Warner Brothers έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ του φιλμ.

Σ’ αυτό πρωταγωνιστούν ο Κόλιν Φάρελ, η Κάθριν Γουότερσον, ο Έζρα Μίλερ και ο Έντι Ρέντμεϊν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντέιβιντ Γέιτς που είχε αναλάβει τον ίδιο ρόλο και στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Το «Fantastic Beasts and Where to Find Them» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ρόουλινγκ που βγήκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων το 2001 και είναι ένα prequel των ταινιών του Χάρι Πότερ, χωρίς όμως να βασίζεται αποκλειστικά στις ιστορίες του.

Πηγή έμπνευσης για τη βρετανίδα συγγραφέα αποτέλεσε ένα μυθιστόρημα με τον ίδιο τίτλο που διάβαζε ο νεαρός μάγος Πότερ στη σχολή Hogwarts όπου φοιτούσε. Σύμφωνα με τις επιταγές του τότε σεναρίου, το έργο αυτό είχε γράψει ένας ειδικός στα μαγικά πλάσματα, ο Νιούτ Σκαμάντερ.

Ο Σκαμάντερ στο νέα ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το Νοέμβριο του 2016, μια πενταετία μετά την τελευταία προβολή του Χάρι Πότερ, γίνεται το κεντρικό πρόσωπο. Στην καφέ του βαλίτσα «κλείνει» μαγικά πλάσματα, τα οποία όμως κάποια στιγμή δραπετεύουν κι εκείνος αναγκάζεται να κυνηγήσει.

Γι’ αυτό και η πλοκή της νέας ταινίας ξεδιπλώνεται τη δεκαετία του 1920, εβδομήντα χρόνια πριν μπουν στο κάδρο ο Χάρι Πότερ, η Ερμιόνη και ο Ρον.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=Wj1devH5JP4