Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Ιουνίου (7.30 μ.μ) στην αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Λουκά με τίτλο «Σα φωτια καλοκαιριού».

Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων ανθρωποκεντρικά δουλεμένα με ακρυλικά σε μουσαμά, όπου το χρώμα και το σχέδιο λειτουργούν παράλληλα χωρίς το ένα να υπερτερεί του άλλου.

Από τον κατάλογο της έκθεσης

«…Η ατμόσφαιρα των έργων της ζωγράφου διαθέτουν έναν ερωτισμό, με τον έρωτα να εμφανίζεται ως μία ακατανίκητη δύναμη που κυβερνάει όλη τη φύση, τα έμψυχα και τους ανθρώπους. Όσο για τις γυναικείες ψυχές που ζωγραφίζει, εκφράζονται απόλυτα από την αρμονία της φύσης που τις περιβάλλει.

Πρόκειται για σύμβολα του θηλυκού και όχι για πραγματικά πρόσωπα. Μπορούν να μας θυμίσουν τη γυναίκα – σύζυγο, αδερφή, μητέρα, αλλά κυρίως τη γυναίκα – Μούσα, την αστείρευτη πηγή έμπνευσης των ποιητών, των συγγραφέων, των ζωγράφων. Δεν είναι παρά η γυναίκα η «αγαπημένη», όπως αυτή χωράει στους παρακάτω στίχους του Νίκου Καρύδη: « Σε περίμενα πάντα όπως η ξεραμένη γη τη βροχή/ Σ’ ένιωθα μέσα μου σα ρίζα εκατόχρονου δέντρου/ Σ’ αισθανόμουνα γύρω μου σα φωτιά καλοκαιριού», σημείωση από την κριτικό και ιστορικό τέχνης, Ηρα Παπαποστόλου.