Με ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Ρουβάς ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε το Σάββατο στην πολυσυζητημένη συναυλία προς τιμή των 90 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.

«Σήμερα βίωσα μια κορυφαία στιγμή στην καλλιτεχνική μου πορεία! Ευχαριστώ πολύ τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που ήρθαν στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης και μας στήριξε με την παρουσία του. Είμαι συγκινημένος με την αποδοχή και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να ερμηνεύσω το Άξιον Εστί! Μόνο ταπεινός μπορεί να είναι κανείς μπροστά στο μεγαλειώδες μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη!

Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, που η αθάνατη μουσική του είναι ένα οικουμενικό σύμβολο της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού! Η σημερινή συναυλία είναι ένα δώρο εκείνου προς εμάς. Τον ευχαριστώ! Ευχαριστώ επίσης και τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, το Δήμο της Νέας Σμύρνης, το Βαγγέλη Χατζατουριάν και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη. Ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα και το χειροκρότημα που δέχτηκα δικαίωσε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου!» γράφει στο μήνυμά του.

Χιλιάδες κόσμου, διαφόρων ηλικιών έφτασε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, με τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει το «Άξιον Εστί».

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι διοργανωτές μετέφεραν στους χιλιάδες παριστάμενους τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος υπογράμμισε την άρρηκτη σχέση του «Άξιον Εστί» με την πόλη της Νέας Σμύρνης, αφού το έργο γράφτηκε εκεί.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, περίπου 40 αντιεξουσιαστές πλησίασαν τον χώρο της πλατείας, πέταξαν προκηρύξεις και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ τον ρόλο του ψάλτη, ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και τον ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.