Ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινάει για το ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, μετά την απώλεια του ιδρυτή του, του μεγάλου θεατράνθρωπου Λευτέρη Βογιατζή, για τον οποίο αποτέλεσε για πάνω από 30 χρόνια το χώρο δημιουργίας του.

Σε αυτή τη σκηνή, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία ν’ απολαύσει τις δεκαεννέα (από τις είκοσι πέντε συνολικά) υπέροχες σκηνοθεσίες του, συγκεντρώθηκαν φίλοι και συνεργάτες του, με αφορμή την ανακοίνωση του προγραμματισμού του θεάτρου σε βάθος τριετίας.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την φλόγα της δημιουργίας, στον χώρο που την κράτησε αναμμένη για 30 ολόκληρα χρόνια.

Με μία προοπτική τριετίας, ευελπιστούμε, ότι ο χώρος αυτός θα λειτουργήσει ως φυτώριο καλλιτεχνικής δημιουργίας υψηλών προδιαγραφών», ανέφερε φανερά συγκινημένη η σύντροφος του Λευτέρη Βογιατζή, Ειρήνη Λεβίδη, στη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε και τη θέσπιση του βραβείου σκηνοθεσίας «Λευτέρης Βογιατζής», με την σύμπραξη του δήμου Αθηναίων.

Το βραβείο θα απονέμεται κάθε 2 χρόνια στον καλύτερο νέο ευρωπαίο σκηνοθέτη και θα συνοδεύεται από το έπαθλο των 30.000 ευρώ, το οποίο θα καλύπτει την αμοιβή του βραβευμένου σκηνοθέτη και τα έξοδα παραγωγής μιας παράστασής του, στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων / Λευτέρης Βογιατζής.

Την επιτροπή απονομής του βραβείου αποτελούν οι: Ζορζ Μπανού, Ελένη Βαροπούλου, Στεφανί Καρπ, Τις Λίμαν, Γιώργος Λούκος, Χλόη Ομπολένσκι και Γιάννης Χουβαρδάς.