Θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Βογιατζή δήλωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους.

Για «μεγάλη προσωπικότητα του θεάτρου» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρας, υποστηρίζοντας πως «διέθετε όραμα, οξυδέρκεια και πρωτοποριακό πνεύμα ενώ κοινός παρονομαστής σε όλες τις δουλειές του ήταν πάντοτε το υψηλό επίπεδο αισθητικής». Οπως είπε ο κ. Τζαβάρας, «θα τον θυμόμαστε για την ανεξάντλητη δημιουργικότητά του, τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, την εργατικότητά του και τη γνήσια και άδολη αγάπη του για το θέατρο».

Στον άνθρωπο που «απέδωσε το νόημα της ζωής με μοναδικό τρόπο», αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Με τη σπάνια τέχνη του, αλλά και με την προσωπική του στάση έδωσε πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσε η εποχή μας να αφομοιώσει. Πράττοντας και νιώθοντας μοναδικά, επέκτεινε τον πολιτισμό» τόνισε.

«Ο Λευτέρης Βογιατζής διαμόρφωσε το δικό του ιδιαίτερο θεατρικό ύφος και συνέδεσε το όνομά του με το άνοιγμα νέων διαδρομών στην τέχνη του, την οποία αντιμετώπιζε ως αποστολή» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Φεύγει νωρίς, αλλά πλήρης σε αποδοχή από το κοινό και τους ομότεχνούς του».

Για τον σπουδαίο θεατράνθρωπο μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Ο Λευτέρης υπήρξε ένας πολυτάλαντος εργάτης του Θεάτρου, με ήθος, τόλμη και ασίγαστη ανησυχία. Υπηρέτησε το Θέατρο με ιδεώδη, την Τέχνη χωρίς σύνορα, χωρίς ταμπού, χωρίς στρατεύσεις και λαϊκισμό» επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.