Διάλειμμα στην Ευρώπη


http://www.gapyear.gr/ Ένα διάλειμμα για λίγο καιρό από τη συνηθισμένη μας ζωή είναι το «gap year», το διάστημα που διακόπτουμε τις δραστηριότητές μας και φεύγουμε για άλλη γη, για άλλα μέρη. Πολλοί το ονειρεύονται, λίγοι το τολμούν, ειδικά στην Ελλάδα. Η Αρετή Μανατάκη, φοιτήτρια στο Εδιμβούργο, αποφάσισε να συγκεντρώσει σε μία ιστοσελίδα όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται όσοι αποφασίσουν να περάσουν ένα διάστημα κάπου στην Ευρώπη δουλεύοντας, σπουδάζοντας ή προσφέροντας εθελοντική εργασία. Απευθύνεται κυρίως σε νέους 18-30 ετών.

Διπλωματικές απόψεις


Το δικό του blog άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες ο Κριστόφ Φαρνό, πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό (http://christophe-farnaud.blogspot.com).

Γευστικές ψήφοι


Το Gourmed.gr, περιοδικό μεσογειακής διατροφής και lifestyle, γιορτάζει επτά χρόνια στο Ίντερνετ και συγκεντρώνει την προσοχή 350.000 επισκεπτών τον μήνα και 16.000 την ημέρα. Όσοι γράφονται μέλη μπορούν να ψηφίσουν τα καλύτερα και τα χειρότερα εστιατόρια που επισκέπτονται, να μαζέψουν τις αγαπημένες τους συνταγές στο προσωπικό τους βιβλίο συνταγών και να δημιουργήσουν την προσωπική τους ηλεκτρονική κάβα κρασιών. Το site περιλαμβάνει περισσότερες από 3.000 συνταγές από τις 19 χώρες της Μεσογείου και συνεργάζεται με σεφ, οινολόγους, διαιτολόγους κ.ά. (http://www.gourmed.gr/greek).

Τα πάντα για τη γυναίκα


http://shine.yahoo.com/ Ένα μέρος αφιερωμένο αποκλειστικά στις γυναίκες ηλικίας 25-54 ετών δημιούργησε το Yahoo σε μορφή blog. Κάθε μέρα δημοσιεύονται θέματα υγείας, ομορφιάς, καριέρας και χρημάτων, ψυχαγωγίας, σχέσεων και σεξ, υγιεινής ζωής, διατροφής, μόδας, συμβουλές για μητέρες και βέβαια ζώδια. Κύριος λόγος για τη δημιουργία του είναι τα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα αποκομίσει το Υahoo, αλλά αυτό φυσικά δεν μειώνει το ενδιαφέρον της πλούσιας σε περιεχόμενο ιστοσελίδας που ετοιμάζει η δημοσιογραφική ομάδα του.